Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολυμπιονίκες οδηγούν το αγωνιστικό Honda Civic στα Μέγαρα!

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολυμπιονίκες οδηγούν το αγωνιστικό Honda Civic στα Μέγαρα!

ΝΕΑ

Ολυμπιονίκες οδηγούν το αγωνιστικό Honda Civic στα Μέγαρα!

ΝΕΑ

Μια ξεχωριστή μέρα διοργανώθηκε από την Honda στην πίστα των Μεγάρων όπου διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν ή να συνοδηγήσουν στο αγωνιστικό Honda Civic Type R του Δημήτρη Δριβάκου.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Έλληνας οδηγός αυτή την εποχή ετοιμάζεται για το Ράλι Μόντε Κάρλο που θα συμμετέχει για πολλοστή φορά με συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας και προβολής του εγχειρήματος το αυτοκίνητο που  ανήκει στον Όμιλο Σαρακάκη βρέθηκε στα Μέγαρα όπου είχαν κληθεί για την περίσταση αρκετοί Ολυμπιονίκες για να πάρουν μια γεύση από άλλη μορφή αθλητισμού, του μηχανοκίνητου. Το παρών έδωσαν πολλοί πρωταθλητές, ανάμεσά τους οι Λένα Δανιηλίδου (τένις), Κέλι Αραούζου (κολύμβηση), Βλάσης Μάρας (ενόργανη) και Γιάννης Τσίλης (κωπηλασία).

Advertisement
Advertisement

Η Δανιηλίδου προτίμησε να συνοδηγήσει στο αγωνιστικό Civic αφήνοντας τον οδηγό Δημήτρη Δριβάκο να τις δείξει τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα. Αντίθετα η Αραούζου επέλεξε να οδηγήσει η ίδια και μετέπειτα ήταν κατενθουσιασμένη.

Olympionikes-Civic-Type-R-g640
Ο Βλάσης Μάρας στη θέση του οδηγού, με το Δημήτρη Δριβάκο στο δύσκολο ρόλο του συνοδηγού. 

Ο Βλάσης Μάρας περίμενε να μπει τελευταίος και επωφελήθηκε ώστε να κάνει μερικούς γύρους παραπάνω. Είχε οδηγήσει ξανά στα Μέγαρα, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος, κινήθηκε αξιοπρεπώς και το καταευχαριστήθηκε: «Είναι εντυπωσιακή η αμεσότητα του αυτοκινήτου αυτού. Ότι του λες κάνει χωρίς φιλτράρισμα».
Σε ερώτησή μας αν θεωρεί τον μηχανοκίνητο, αθλητισμό απάντησε: «Φυσικά, όπως όλα τα αθλήματα χρειάζεται σκληρή προπόνηση και άριστη φυσική κατάσταση. Δεν γίνεται τίποτα από τον καναπέ. Πρέπει να περάσεις ατελείωτες ώρες στην πίστα για να βρεις τα πατήματά σου. Δεν αποκλείω ν’ ασχοληθώ με το μηχανοκίνητο στο μέλλον».

Advertisement

Olympionikes-Civic-Type-R-h640
Ο Δριβάκος εξηγεί στους Ολυμπιονίκες τα μυστικά των αγώνων. 

O Δημήτρης Δριβάκος δήλωσε έτοιμος όπως και η ομάδα για την μεγάλη πρόκληση στο Ράλι Μόντε Κάρλο πρώτο αγώνα του WRC για το 2017 που διεξάγεται από 16 -22/1.

Honda Civic Type R3 Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: Mugen, 4κύλινδος εν σειρά, 1998 cc
Μεγ. Ισχύς : 280PS/8500 rpm
Κιβώτιο Ταχυτήτων: Sadev σειριακό (6+1)
Μετάδοση: Διπλόδισκος συμπλέκτης, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης
Ανάρτηση : Ρυθμιζόμενη X-Treme Tech
Ελαστικά: Michelin
Φρένα : Brembo 328/278, αεριζόμενα
Βάρος: 1080kg
Αγωνιστική κατηγορία A7/R3
Πρωτάθλημα : ERC
Advertisement

 

Olympionikes-Civic-Type-R-i640
Οι Ολυμπιονίκες στην εθιμοτυπική φωτογραφία.