Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλές γιορτές με ασφαλείς μετακινήσεις!

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλές γιορτές με ασφαλείς μετακινήσεις!

ΝΕΑ

Καλές γιορτές με ασφαλείς μετακινήσεις!

ΝΕΑ

Η Ολυμπία Οδός φροντίζει και αυτές τις γιορτές να απολαύσουμε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Advertisement
Advertisement

Η εορταστική περίοδος που ξεκίνησε με τα Χριστούγεννα και συνεχίζεται με την Πρωτοχρονιά και ολοκληρώνεται των Φώτων δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να επισκεφτούν τους αγαπημένους τους προορισμούς και να περάσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας μακριά από τους αγχωτικούς ρυθμούς της πόλης.

Ο αγαπημένος τρόπος μετακίνησης των Ελλήνων παραμένει με διαφορά το αυτοκίνητο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την τρομακτική βελτίωση των οδικών δικτύων, κάθε ταξίδι είναι μια εμπειρία άνεσης και ασφάλειας. Η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της χώρας μας αποτελώντας ζωτικής σημασίας οδική αρτηρία μετακίνησης και μεταφορών.

Η Ολυμπία Οδός, που καλύπτει το κομμάτι από Ελευσίνα μέχρι και Πάτρα, κατάφερε όχι μόνο να προσφέρει έναν σύγχρονο και ασφαλές αυτοκινητόδρομο στο κοινό, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τις καινοτόμες υπηρεσίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή έξοδος της περιόδου των Χριστουγέννων για όσους κινηθούν στην Πελοπόννησο θα είναι πιο ασφαλής, πιο άνετη και πιο online από ποτέ. Η Ολυμπία Οδός, έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το προσωπικό της και τον εξοπλισμό του αυτοκινητόδρομου, ώστε να επέμβει άμεσα 24/7 σε οποιοδήποτε συμβάν.

Advertisement

Εκτός όμως από την Ολυμπία Οδό που είναι σε πλήρη ετοιμότητα, έτσι και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι το ίδιο προετοιμασμένοι. Όσοι ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες πρέπει να είναι έτοιμοι και να τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας για να απολαύσουν και αυτές τις γιορτές. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που πρέπει ο οδηγός να έχει στο μυαλό του πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ο έλεγχος του αυτοκινήτου. Φροντίζουμε όλα να λειτουργούν άψογα στο όχημά μας και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο του χειμώνα να έχουμε ελαστικά σε καλή κατάσταση, αντιψυκτικό στο ψυγείο ανάλογο της εποχής και φυσικά αντιολισθητικό μέσο (αλυσίδες, χιονοκουβέρτες).

Advertisement

Από την άλλη, οι Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων της Ολυμπίας Οδού ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο τους οδηγούς για κάθε τι που μπορεί να συναντήσουν μπροστά τους, ενώ όσοι διαθέτουν την εφαρμογή Olympia Odos App στο smartphone λαμβάνουν τα μηνύματα με ηχητική ειδοποίηση. Σε περίπτωση που θέλουμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο καλό είναι να σταματήσουμε σε ένα από τα πάρκινγκ του αυτοκινητοδρόμου που συναντάμε ανά 10-12 χιλιόμετρα κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, ενώ δεν οδηγούμε και δε σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακης Ανάγκης χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Εκτός όμως από τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου και την τήρηση των κανόνων για να μείνουμε ασφαλείς καλό είναι το χειμώνα, ιδιαίτερα σε συνθήκες κακοκαιρίας ή χιονόπτωσης, να γνωρίζουμε μερικά πράγματα για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Η VINCI Highways, μέρος του δικτύου της οποίας είναι και η Ολυμπία Οδός, δημιούργησε μια πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για ασφαλή χειμερινή οδήγησης.

Advertisement

Οι συμβουλές που δίνει η VINCI Highways στους οδηγούς είναι εξαιρετικά χρήσιμες και καλό είναι να αφιερώσουν λίγα λεπτά να τις διαβάσουν. Η προετοιμασία του αυτοκινήτου και ο έλεγχος των ελαστικών είναι δύο από τα βασικά στοιχεία, ενώ θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας αντιολισθητικά μέσα που θα γνωρίζουμε πως να τα χρησιμοποιούμε όταν χρειαστεί.

Ευτυχώς, οι online υπηρεσίες της Ολυμπίας Οδού είναι τόσο σύγχρονες που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό όταν προγραμματίζει το ταξίδι του. Μέσα από το widget της Ολυμπίας Οδού ο οδηγός θα ενημερωθεί για τον καιρό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Παράλληλα, φροντίζουμε να ξεκινήσουμε – αν είναι εφικτό – το ταξίδι μας εκτός ωρών αιχμής.

Πάλι σύμμαχος είναι η εφαρμογή της Ολυμπίας Οδού μέσα από την οποία μπορείτε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας και να υπάρξει πρόβλεψη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση τώρα που ο δρόμος έχει χιόνια και έχουμε εκχιονιστικό μηχάνημα μπροστά μας φροντίζουμε να μείνουμε πίσω του και δεν προσπερνάμε. Τέλος, κάνουμε συχνές στάσεις σε ασφαλή σημεία όπως οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) προκειμένου να είμαστε ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι όταν συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ολυμπία Οδός διαθέτει ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα συστήματα διέλευσης στην Ελλάδα. Με την εγκατάσταση 92 POS σε όλες τις λωρίδες Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής ο χρήστης της Ολυμπίας Οδού μπορεί ανέπαφα χρησιμοποιώντας την κάρτα ή το smartphone του να πληρώσει κερδίζοντας χρόνο, αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές.

Επιπλέον, οι χρήστες του ειδικού πομποδέκτη της Olympia Pass θα επωφεληθούν από το υβριδικό σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης που υπολογίζει τα χιλιόμετρα που διανύσατε και επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά στον λογαριασμό του συνδρομητή Olympia Pass. Με εύκολο τρόπο ο κάτοχος Olympia Pass μπορεί πλέον από το smartphone να φορτίσει τον πομποδέκτη, να αιτηθεί καινούριο, να δηλώσει απώλεια και φυσικά να παρακολουθήσει τον λογαριασμό του απλά, γρήγορα και με ασφάλεια.

Οι γιορτές την περίοδο των Χριστουγέννων είναι συνδεδεμένες με την οικογένεια, την αγάπη και τη συντροφικότητα. Η Ολυμπία Οδός έχει στόχο και αυτές τις γιορτές να κάνει το ταξίδι όλων ξεκούραστο και ασφαλές εντατικοποιώντας τους σύγχρονους μηχανισμούς ώστε όλα να είναι υπό έλεγχο, ακόμα και όταν οι καιρικές συνθήκες αγριέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ολυμπία Οδός στην Εβδομάδα Ασφάλειας των Παραχωρήσεων VINCI
Ολυμπία Οδός: «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» στα Mobility Awards 2021
Ολυμπία Οδός: Ανάπτυξη και πιστοποίηση Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου