Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα επί 24 ολόκληρα χρόνια

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα επί 24 ολόκληρα χρόνια

ΝΕΑ

Οδηγούσε με πλαστό δίπλωμα επί 24 ολόκληρα χρόνια

ΝΕΑ

Όπως παραδέχθηκε ο 43χρονος, είχε δώσει δύο φορές εξετάσεις για να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης από το υπουργείο Μεταφορών, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Advertisement
Advertisement

Μάνος Τσαγκαράκης

Ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο ρεκόρ πέτυχε ένας 43χρονος αγρότης από το Πήλιο, που άφησε άφωνους τους τροχονόμους οι οποίοι σταμάτησαν για έλεγχο το αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε. Όταν διαπίστωσαν ότι το δίπλωμά του ήταν πλαστό, εκείνος τους αποκάλυψε ότι το έχει… 24 ολόκληρα χρόνια!
Όπως παραδέχθηκε ο 43χρονος, είχε δώσει δύο φορές εξετάσεις για να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης από το υπουργείο Μεταφορών, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαραίτητο πιστοποιητικό αφού και τις δυο «κόπηκε». Στο δικαστήριο όπου προσήχθη κατηγορούμενος για χρήση πλαστού εγγράφου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αποκάλυψε ότι ένας Βολιώτη προσφέρθηκε να τον «βοηθήσει» το 1993, προμηθεύοντάς τον με πλαστό δίπλωμα έναντι 600.000 δραχμών!

Από τότε ως σήμερα οδηγούσε με το πλαστό δίπλωμα και το απίστευτο είναι ότι δεν έπεσε ποτέ σε έλεγχο! Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 43χρονο σε ποινή φυλάκισης ένδεκα μηνών με τριετή αναστολή, αλλά τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάρτισης πλαστού εγγράφου, καθώς στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι είχε προμηθευτεί το πλαστό δίπλωμα από άλλο άτομο.

Advertisement
Advertisement

Πηγή: Πρώτο Θέμα