ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη με τιμή εκκίνησης από 20 ευρώ!

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη με τιμή εκκίνησης από 20 ευρώ!

ΝΕΑ

ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» 299 σκάφη με τιμή εκκίνησης από 20 ευρώ!

ΝΕΑ

Βάρκες, ιστιοφόρα, θαλαμηγούς αλλά και καράβια δημοπρατεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού στις 24 Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει ωστόσο ο ΟΔΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δημοπρασία 299 σκαφών για κάθε βαλάντιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η προκήρυξη στις 24-9-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 9.00΄π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ Τελωνείου εισαγωγών – εξαγωγών Θεσσαλονίκης, του τελωνείου Πατρών, του τελωνείου Λάρισας και διάφορα τελωνεία και Δ.Ο.Υ.  πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση Πλωτών Επαρχίας, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων.

Advertisement
Advertisement

Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ).

Το πρώτο σκάφος στη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα ξύλινο μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος με ένα κατάρτι μήκους 15 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων το οποίο δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Advertisement

Το σκάφος ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως είναι μη Κοινοτικό οπότε ο νέος κάτοχος θα επιβαρυνθεί και με τελωνειακούς δασμούς.

Αντίστοιχα σκάφη την εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται με τιμές εκκίνησης άνω των 100.000 ευρώ!

Advertisement

Αν τώρα κάποιος θέλει κάποιο ιστιοφόρο που δεν είναι μη Κοινοτικό υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας και άλλο ιστιοφόρο με μήκος 12,8 μέτρα και πλάτος 4,1 μέτρα τύπου «Bavaria Lagoon 42» με εσωλέμβιο κινητήρα Volvo Penta καθώς και μια βοηθητική φουσκωτή λέμβο με πολυεστερική γάστρα τύπου «Joker» με εξωλέμβιο κινητήρα Yamaha 4 ίππων.

Η τιμή εκκίνησης του συγκεκριμένου ιστιοφόρου έχει οριστεί στις 15.000 ευρώ.

Advertisement

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα σκάφη στην εγχώρια αγορά κοστίζουν πάνω από 60.000 ευρώ!

Αν κάποιος θέλει μεγαλύτερο ιστιοφόρο τότε στη λίστα υπάρχει ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με μήκος 26 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα το οποίο φέρει και μια φουσκωτή λέμβο μήκους 2,5 μέτρα με εξωλέμβιο κινητήρα Suzuki.

Η τιμή εκκίνησης για το μη κοινοτικό σκάφος ορίστηκε στις 124.000 ευρώ.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν πάνω από 700.000 ευρώ!

Για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων σκαφών στη λίστα της δημοπρασίας περιλαμβάνεται ένα πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος με μήκος 8,6 μέτρα και πλάτος 2,6 μέτρα με εσωλέμβιο κινητήρα Volvo 320 V8 με τιμή εκκίνησης τις 35.000 ευρώ.

Να τονίσουμε ότι το σκάφος είναι μη Κοινοτικό οπότε ο νέος ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με επιπλέον δασμούς.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 50.000 ευρώ.

 

Ένα ακόμη ταχύπλοο με μήκος 7,9 μέτρα και πλάτος 2,4 μέτρα με εξωλέμβια Evinrude 250 ίππων μη κοινοτικό εκποιεί ο ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης τις 10.000 ευρώ.

Oι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μεταχειρισμένων ξεκινούν από τις 48.000 ευρώ.

Για όσους θέλουν να μετακινούνται με θαλαμηγό η λίστα περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό σκάφος μάρκας Ferretti με μήκος 15 μέτρα και πλάτος 3,3 μέτρα το οποίο κινείται από δύο εσωλέμβιους πετρελαιοκινητήρες τύπου Iveco Aifo ιπποδύναμης 825 ίππων έκαστος ενώ επίσης υπάρχει και μια βοηθητική φουσκωτή λέμβος Zodiac μη μήκος 2 μέτρα και εξωλέμβια μηχανή Yamaha με ιπποδύναμη 2,5 ίππων.

Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό και δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης 150.000 ευρώ.

Οι τιμές αντίστοιχων μεταχειρισμένων σκαφών ξεκινούν από τις 190.000 ευρώ.

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκάφος υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας το οποίο αφορά σε ένα Fairline 34 με μήκος 10,4 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα το οποίο φέρει δύο εσωλέμβιους κινητήρες Volvo-Penta 285 ίππων έκαστος. Το σκάφος είναι μη κοινοτικό και η τιμή εκκίνησής του έχει οριστεί στις 50.000 ευρώ.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται πάνω από 110.000 ευρώ.

Μία πολυεστερική θαλαμηγός με μήκος 24 μέτρα τύπου Predator 80 το οποίο έχει κατάστρωμα από ξύλο (Τικ) και κινείται από 3 εσωλέμβιους κινητήρες μάρκας MAN συνολικής ισχύος 2.469 ίππων! Το σκάφος φέρει επίσης δύπ πνευστές σχεδίες καθώς και μία λέμβο μάρκας Zodiac με εσω-έξω κινητήρα τύπου Jet μάρκας Yamaha.

To σκάφος είναι μη Κοινοτικό και εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 600.000 ευρώ.

Οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μεταχειρισμένων σκαφών ξεκινούν από τα 2 εκατ. ευρώ!

Αν κάποιος ψάχνει για ένα φθηνό ταχύπλοο τότε το σκάφος με μήκος 8,2 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα το οποίο κινεί μια Evinrude απόδοσης 200 ίππων εκποιείται με τιμή εκκίνησης 700 ευρώ. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά μεταχειρισμένων πωλούνται από 6.000 ευρώ.

Στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχουν βέβαια και άλλα φθηνότερα ταχύπλοα όπως ένα με μήκος 4,9 μέτρα και πλάτος 1,7 μέτρα το οποίο κινείται από έναν εξωλέμβιο κινητήρα μάρκας Mariner με ιπποδύναμη 110 ίππους και εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 700 ευρώ. Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό.

Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται από 4.500 ευρώ.

Το φθηνότερο σκάφος της δημοπρασίας αφορά μια πνευστή λέμβο με μήκος 7 μέτρα η οποία εκποιείται με τιμή εκκίνησης 20 ευρώ! Το σκάφος είναι μη Κοινοτικό και σίγουρα στην αγορά των μεταχειρισμένων αντίστοιχα φουσκωτά κοστίζουν τουλάχιστον 2.500 ευρώ.

Μία θαλαμηγός τύπου Wellcraft 3300 με μήκος 10,15 μέτρα και πλάτος 3,86 μέτρα υπάρχει στη λίστα της δημοπρασίας του ΟΔΔΥ η οποία κινείται από δύο κινητήρες Caterpilar συνολικής ιπποδύναμης 600 ίππων και ένα βοηθητικό φουσκωτό σκάφος μάρκας Zodiac με εξωλέμβιο κινητήρα 8 ίππων. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 50.000 ευρώ.

Οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων μεταχειρισμένων στην αγορά ξεκινούν από τις 60.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να δείτε όλη τη λίστα της δημοπρασιών σκαφών του ΟΔΔΥ.