Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όχι πριν το 2025 η ηλεκτρική Bentley

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όχι πριν το 2025 η ηλεκτρική Bentley

ΝΕΑ

Όχι πριν το 2025 η ηλεκτρική Bentley

ΝΕΑ

Παρά την διάθεση να προσφέρει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, εν τούτοις η Bentley αναθεώρησε τα σχέδια της, με αποτέλεσμα η όποια απόφαση εκ μέρους των διοικούντων της εταιρείας θα καθυστερήσει σημαντικά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Και ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark, είχε βάλει στόχο το 2025 για να λανσαριστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας από το Crewe, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά αργότερα. Όπως εξήγησε ο Hallmark, προς το παρόν μέσα στο πρόγραμμα παραγωγής μέχρι και το 2025 δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να φανερώνει την ύπαρξη ενός EV μοντέλου.

15447b6d-bentley-exp12-speed6e-06-chariatis-530

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία περιμένει την τεχνολογία των μπαταριών να καλύψει τις απαιτήσεις της κλίμακας και του μεγέθους των μοντέλων της. Ο Hallmark αρνήθηκε να πει εάν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας θα βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχον μοντέλο ή θα είναι εντελώς καινούργιο, αλλά δήλωσε ότι έχει στόχο την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων με στυλ και άνεση. Ενώ έχουμε ακόμα λίγα χρόνια πριν δούμε και επσήμως την ηλεκτρική Bentley, η εταιρεία δεν ανησυχεί για την καθυστέρηση. Άλλα σημαντικά στοιχεία από τη συνέντευξη είναι η ανακοίνωση ότι η Bentley εργάζεται επάνω σε μία αναβαθμισμένη έκδοση της Bentayga plug-in hybrid.

Advertisement

bentley-2017-frankfurt-lineup-18-chariatis-640

Ακόμα δεν γνωρίζουμε το πότε θα παρουσιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο, παρά το ότι θα διαθέτει μία μεγαλύτερη μπαταρία που θα τοποθετηθεί και στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Τέλος, ο Hallmark δήλωσε ότι η Bentayga Diesel καταργήθηκε στην αγορά της Ευρώπης, λόγω της μειωμένης ζήτησης, ενώ δεν υπάρχει κανένας φόβος για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές στην κατηγορία των πολυτελών crossover, όπως η Aston Martin DBX και η Rolls-Royce Cullinan.

Advertisement