Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Βασιλιάς του Ρινγκ επιστρέφει (video)

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Βασιλιάς του Ρινγκ επιστρέφει (video)

ΝΕΑ

O Βασιλιάς του Ρινγκ επιστρέφει (video)

ΝΕΑ

Το Renault Megane R.S. Trophy-R επανεμφανίζεται στην πίστα του Nurburgring, αυτή τη φορά για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

 

H Renault έχει τη χαρά να υπερηφανεύεται ότι η σκληροπυρηνική έκδοση του Megane R.S., Trophy-R, κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου προσθιοκίνητου μοντέλου παραγωγής στην απαιτητική πίστα του Nurburgring με χρόνο 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο ρεκόρ σημειώθηκε την Άνοιξη του 2019, με τον επίσημο οδηγό εξέλιξης της εταιρείας Laurent Hurgon πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Δώδεκα μήνες μετά το συγκεκριμένο μοντέλο ξαναβρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, αυτή τη φορά χάρη στο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Sport Auto. Πίσω από τα χειριστήρια βρέθηκε ο Christian Gebhardt, που στο παλμαρέ του έχει μία πρώτη θέση στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring, το 2018 ως οδηγός μίας Mercedes-AMG GT4. Παρά τη θέλησή του για κάτι καλό, ο χρόνος που σημείωσε ο Gebhardt με το Megane R.S. ήταν αργότερος κατά 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα σε σχέση με το ρεκόρ γύρου (7:55.12). Επίσης, συγκριτικά με παλαιότερους χρόνους, είναι εξίσου πιο αργός από αυτόν του Honda Civic Type R (7:43.8), όσο και από το 7:47.19 που είχε σημειώσει το Volkswagen Golf GTI Clubsport S, τέσσερα χρόνια πιο πίσω.

Η συγκεκριμένη έκδοση του Megane θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα και εφοδιάζεται με ένα turbo κινητήρα 1,8 λίτρων με απόδοση 300 ίππους και 400 Nm ροπή. Η κίνηση πηγαίνει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Σε αυτά προσθέστε την εκτενή χρήση carbon σε τροχούς και εμπρός καπό, την αφαίρεση πολλών εξαρτημάτων όπως τα πίσω καθίσματα και το σύστημα τετραδιεύθυνσης με αποτέλεσμα το Trophy-R να έχει υποστεί μία δίαιτα 130 kg σε σχέση με το Trophy φτάνοντας τα 1.306 kg.

Advertisement

H Renault Sport προχώρησε επίσης σε νέα ρύθμιση της ανάρτησης με σπορ ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τη Οhlins, αλλά και στην αναβάθμιση του συστήματος πέδησης με μεγαλύτερους δίσκους 355 mm εμπρός και 290 mm πίσω με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, ενώ προαιρετικά τοποθετούνται κεραμικά φρένα.

Advertisement