Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O V12 της BMW στην παραγωγή μέχρι το 2023

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O V12 της BMW στην παραγωγή μέχρι το 2023

ΝΕΑ

O V12 της BMW στην παραγωγή μέχρι το 2023

ΝΕΑ

Λόγω της αυξημένης ζήτησης στη Μέση Ανατολή και την Κίνα, το V12 μοτέρ της BMW στην 760Li θα παραμείνει στη γκάμα μέχρι το 2023.

Advertisement
Advertisement

 

Η αυξημένη ζήτηση για την κορυφαία έκδοση της νέας Σειράς 7 της BMW, οδήγησε της εταιρεία στην απόφαση να διατηρήσει το 6λιτρο V12 μοτέρ (που εφοδιάζει την 760Li) στην παραγωγή μέχρι τουλάχιστον την αλλαγή του μοντέλου που θα πραγματοποιηθεί το 2023. Πρόθεση της εταιρείας ήταν να διατεθεί το μοντέλο με μικρότερης χωρητικότητας (και με λιγότερους κυλίνδρους) κινητήρα που θα έκανε το μοντέλο λίγο πιο προσιτό σε αγορές όπως της Κίνας, όπου η φορολογία είναι υψηλή.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση όμως του μοντέλου ακόμα και από τους πελάτες της Κίνας είναι τέτοια, που η παύση της παραγωγής δεν δικαιολογείται. Ο επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με τους κινητήρες της BMW, Michael Bayer, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως «ο V12 αποφασίσαμε να μείνει μαζί με τη νέα Σειρά 7, τουλάχιστον μέχρι την αλλαγή του μοντέλου που είναι προγραμματισμένη για το 2023». Φαίνεται πως τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και η απόδοσή του, το καθιστούν ιδιαίτερα ταιριαστό με το ύφος της limo της BMW, οπότε και η αυξημένη του ζήτηση το διατηρεί στην παραγωγή.

Advertisement