Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ταύρος της Italdesign Automobili Speciali

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ταύρος της Italdesign Automobili Speciali

ΝΕΑ

Ο ταύρος της Italdesign Automobili Speciali

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστικός οίκος από το Τορίνο θα παρουσιάσει ένα συλλεκτικό supercar στη Γενεύη. Μάλιστα δημοσίευσε το επίσημο σήμα που φέρει την κεφαλή ενός ταύρου. Σας θυμίζει κάτι;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Ο θυρεός της Lamborghini απεικονίζει ένα ταύρο. Αυτός που μόλις παρουσίασε η Italdesign Automobili Speciali απεικονίζει το κεφάλι ενός ταύρου. Τι σημαίνει αυτό;

Την εξήγηση δίνει ο διευθυντής σχεδιασμού της Italdesign – και πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Lamborghini – Filippo Perini: «όταν σχεδιάζαμε το νέο λογότυπο, εμπνευστήκαμε από το σύμβολο της πόλης του Τορίνο. Σ’ αυτήν την πόλη γεννήθηκε η ιστορία του ιταλικού αυτοκινήτου, οι πιο διάσημοι και ονομαστοί κατασκευαστές γεννήθηκαν εδώ, καθώς και οι ‘καροτσιέρηδες’ που έκαναν διάσημο το ιταλικό design σε όλο τον κόσμο. Εκτός αυτού, είναι η πόλη που φιλοξένησε τις πρώτες εγκαταστάσεις της Italdesign από το 1968 έως το 1974. Με αυτό το σήμα θέλαμε να γιορτάσουμε το πάθος και την τεχνογνωσία που ενώνουν ιδανικά την Italdesign και το Τορίνο».

Advertisement
Advertisement

Logo-torino640tall

Το νέο σήμα έχει την επίσημη υποστήριξη της πόλης του Τορίνο και θα φορεθεί για πρώτη φορά στο συλλεκτικό supercar – το όνομα και τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν γνωρίζουμε για την ώρα – το οποίο θα παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης. Να τονίσουμε εδώ ότι στη δεκαετία του ’70 η Italdesign κατασκεύασε 450 περίπου BMW M1 – το αυτοκίνητο είχε σχεδιάσει ο ιδρυτής της εταιρίας Giorgetto Giugiaro.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το σχεδιαστικό κέντρο κατασκεύασε σε μικρές σειρές κάποια πρωτότυπα όπως το Aztec, το BMW Nazca και το VW W12. Τα τελευταία χρόνια η Italdesign, πέρα από το σχεδιασμό αυτοκινήτων και την κατασκευή πρωτοτύπων για λογαριασμό του ομίλου VW-Audi, κατασκευάζει και μοντέλα προ παραγωγής. Πρόσφατα, στη θυγατρική Nichelino της Italdesign κατασκευάστηκαν 70 μονάδες pre-series του Audi Q2 (φωτό).

Advertisement

1997-Volkswagen-W12-Syncro-Concept-a640

Το υπεραυτοκίνητο της Italdesign θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης στις 7 Μαρτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Advertisement