Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο πίνακας οργάνων του Jeep Renegade

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πίνακας οργάνων του Jeep Renegade

ΝΕΑ

Ο πίνακας οργάνων του Jeep Renegade

ΝΕΑ

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όταν ο οδηγός κοιτάζει μέσα από τη στεφάνη του τιμονιού δεν βλέπει μόνο την ταχύτητα, τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα ή τα επίπεδα καυσίμου. Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον ένα μικρό σύστημα πολυμέσων, προσφέροντας πλήθος πληροφοριών σε όποιον κρατά το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση του Jeep Renegade, ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο υπάρχει μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας διαγωνίου 7 ιντσών, η οποία δίνει στον οδηγό πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Απεικονίζει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, όπως τις κατευθύνσεις της δορυφορικής πλοήγησης, τη στιγμιαία και μέση κατανάλωση, το υπόλοιπο αυτονομίας, την θερμοκρασία περιβάλλοντος, πληροφορίες ασφαλείας ή από το σύστημα πολυμέσων, το σύστημα τετρακίνησης, το κινητό τηλέφωνο και τις κλήσεις και πολλά ακόμα.

Το ίδιο σύστημα μπορεί να απεικονίζει και πληροφορίες για την ακριβή θερμοκρασία του κινητήρα και του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων (ανάλογα με τον εξοπλισμό), την φόρτιση της μπαταρίας και την πίεση των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει και τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Την ευαισθησία του Driver Assist που προστατεύει τους επιβάτες από ακούσιες αλλαγές λωρίδας και επαναφέρει το αυτοκίνητο στην κανονική λωρίδα, την απόσταση ασφαλείας για το σύστημα FCW (Front Collision Warning) που προειδοποιεί και επεμβαίνει σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα, μέχρι και το ParkSense και τον ήχο που θα κάνουν οι αισθητήρες πάρκινγκ όταν είναι κοντά σε άλλο σταθμευμένο όχημα.

Το Jeep Renegade διατίθεται σε τετρακίνητες και δικίνητες εκδόσεις με οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από τα 1.400 έως τα 2.000 cc, με χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και την κατανάλωση να ξεκινά από τα 5,6 lt/100 km. Η ελληνική αντιπροσωπεία το διαθέτει με 187€ το μήνα άτοκα, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει 5 χρόνια άτοκη χρηματοδότηση, 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια οδική βοήθεια και δώρο το bonus της απόσυρσης.