Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Kobayashi και το νέο Clio RS

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Kobayashi και το νέο Clio RS

ΝΕΑ

Ο Kobayashi και το νέο Clio RS

ΝΕΑ

Το Grand Prix της Formula 1 στην πίστα της Σεπάνγκ συνέπεσε… βολικά με το λανσάρισμα του νέου Clio RS στην αγορά της Μαλαισίας. Η Renault εκμεταλλεύτηκε την επίσκεψη της Caterham F1 στη χώρα της Ασίας και με καλεσμένο τον Kamui Kobayashi πραγματοποίησε την παρουσίαση του καυτού hatch σε δημοσιογράφους και επιλεγμένους πελάτες της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μετά την παρουσίαση, ο 27χρονος Ιάπωνας πιλότος κάθισε πίσω από το τιμόνι του Clio με τα 200 PS και χάρισε στους προσκλεκλημένους της Renault ορισμένους γρήγορους γύρους σε πίστα kart. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να υπογράψει και αυτόγραφα, ως είθισται.

Το νέο Clio RS κυκλοφορεί αποκλειστικά ως 5θυρο και εξοπλίζεται με 1.6 turbo, ισχύος 200 PS στις 6.000 rpm και ροπής 24,5 kgm από τις 1.750 έως τις 5.600 rpm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο κιβώτιο EDC, διπλού συμπλέκτη. Το σουπερμίνι επιδόσεων χρειάζεται 6,7 sec για να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σε 230 km/h.

Advertisement
Advertisement

Διατίθεται με δύο διαφορετικά πλαίσια, Sport για καθημερινή χρήση και Cup για όσους αρέσκονται σε track days. Στη δεύτερη περίπτωση, το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 3 mm, ενώ η ανάρτηση έχει πιο σκληρή ρύθμιση. Πατώντας το κουμπί «R.S. Drive» ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τη χαρτογράφηση του κινητήρα και του κιβωτίου, τις ρυθμίσεις του ESP, την υποβοήθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού, επιλέγοντας ανάμεσα στις θέσεις Normal, Sport και Race. Στην τελευταία, το ESP απενεργοποιείται πλήρως.