Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο ελέφαντας τα «πήρε στο κρανίο»! (+video)

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ελέφαντας τα «πήρε στο κρανίο»! (+video)

ΝΕΑ

Ο ελέφαντας τα «πήρε στο κρανίο»! (+video)

ΝΕΑ

Αν και οι ελέφαντες δεν αφορούν την ελληνική πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά «παχύδερμα» στους δρόμους που χρειάζονται εξίσου μεγάλη προσοχή.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στους δρόμους. Και χρειάζεται εξυπνάδα και πρόβλεψη για να τους αποφύγει.

Στην περίπτωση όμως της συνάντησης με έναν ελέφαντα, δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος κανόνας του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο.

Απλά προσπαθείς να αποφύγεις το μεγάλο ζώο γιατί είναι προφανές ότι έχει το πάνω χέρι αν τα “πάρει στο κρανίο”.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βλέπουμε ότι γίνεται σε έναν δρόμο στην Ταϊλάνδη, όπου ο άτυχος οδηγός ενός pick-up είχε μία τέτοια απρόσμενη συνάντηση.

Όπως βλέπουμε ο ελέφαντας σπρώχνει με δύναμη το αυτοκίνητο και τελικά το ανατρέπει στο πλάι του δρόμου.

Η εξήγηση για την συμπεριφορά του ζώου είναι μάλλον απλή, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή οι ελέφαντες συνηθίζουν να σταματούν τα φορτηγά μεταφοράς ζαχαροκάλαμου για να κλέψουν τροφή.

Advertisement

Στην περίπτωση του pick-up μάλλον δεν μπορούσε να ξεπεράσει την υπερκατασκευή και έτσι έσπρωξε το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το ανατρέψει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Οι ελέφαντες πάντως είναι αρκετά επικίνδυνοι, καθώς μόνο στην Ινδία είχαν σκοτώσει πάνω από 3.300 ανθρώπους από το 2014 έως και το 2020.

Advertisement

Όσο για την Ελλάδα προφανώς και δεν έχουμε πρόβλημα με ελέφαντες. Όμως υπάρχουν πολλά παχύδερμα που κυκλοφορούν στους δρόμους που είναι εξίσου ή και περισσότερο επικίνδυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Που καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα;
Δείτε μία Corvette να «λαμπαδιάζει» σε ατύχημα (+video)
Σοκαριστικό ατύχημα: Φορτηγό πέφτει από γέφυρα πάνω σε άλλα αυτοκίνητα! (+video)