Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο χειμώνας με το μάτι της Opel

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο χειμώνας με το μάτι της Opel

ΝΕΑ

Ο χειμώνας με το μάτι της Opel

ΝΕΑ

Που εστιάζει η γερμανική εταιρία τις πηγές κινδύνων, τώρα που ήρθε ο χειμώνας και οι συνθήκες στους δρόμους δυσκολεύουν όλους τους οδηγούς; Πάμε να δούμε τι μας συμβουλεύει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τα χειμερινά ελαστικά διασφαλίζουν καλύτερο κράτημα στο δρόμο και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο χιόνι. «Το βάθος πέλματος τεσσάρων έως πέντε χιλιοστών είναι κρίσιμης σημασίας» δήλωσε ο πρεσβευτής της μάρκας Opel, Joachim “Jockel” Winkelhock.

Η κατάλληλη τεχνολογία κίνησης σας προσφέρει επίσης ξεγνοιασιά σε παγωμένους ή ολισθηρούς δρόμους. Μοντέλα όπως τα Mokka X, Insignia και Insignia Country Tourer βοηθούν τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν το χιόνι, τη λάσπη και τον πάγο χάρη στο adaptive all-wheel drive (AWD). Το σύστημα κατανέμει την ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες σε κλάσματα του δευτερολέπτου, διασφαλίζοντας έτσι μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

Advertisement
Advertisement

Το οδηγικό στυλ πρέπει να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες που σημαίνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας και πιο προνοητική οδήγηση. Οι απότομοι ελιγμοί διεύθυνσης πρέπει να αποφεύγονται σε ολισθηρές συνθήκες. Και όταν τα χειμερινά ελαστικά δεν παρέχουν επαρκή ασφάλεια σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι, τότε οι αλυσίδες χιονιού είναι η μόνη λύση.

Η βροχή, το χιόνι και ο πάγος συνήθως πηγαίνουν παρέα με τις μεγάλες νύχτες και τη σκοτεινιά του χειμώνα. Ωστόσο, το καλύτερο αντίδοτο ονομάζεται IntelliLux LED. Το ευφυές σύστημα φωτισμού matrix φωτίζει την ημέρα σας ταξιδεύοντας με ένα Opel Astra. Ιδίως όσοι καθημερινά φεύγουν από το σπίτι νωρίς το πρωί για να επιστρέψουν το βράδυ θα εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής τεχνολογίας φωτισμού της Opel. Άλλωστε, ο κίνδυνος εμπλοκής σε ατύχημα αυξάνεται όσο το φυσικό φως μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί που μπορούν να βλέπουν πιο μακριά βρίσκονται σαφώς σε πλεονεκτική θέση.

Πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα συμβαίνουν στην αρχή του ταξιδιού όταν το παρμπρίζ και τα παράθυρα δεν έχουν καθαριστεί εντελώς από τον πάγο. Επομένως, οι οδηγοί πρέπει να φεύγουν από το σπίτι λίγα λεπτά νωρίτερα από όσο συνήθως, ενώ μία ξύστρα πάγου και σπρέι για την κλειδαριά μπορεί να αποδειχτούν πολύ χρήσιμα. Καθαρίστε εντελώς το αυτοκίνητο από το χιόνι εάν έχει χιονίσει όλη νύχτα – ακόμα και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Έτσι οι οδηγοί που ακολουθούν δεν θα αιφνιδιάζονται από κομμάτια χιονιού η πάγου που ξεκολλάνε από την οροφή ή γλιστράνε από το παρμπρίζ σε ένα απότομο φρενάρισμα.

Advertisement

 

 

Advertisement