Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο αντικαταστάτης της BMW i8 θα αποδίδει 608 PS

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αντικαταστάτης της BMW i8 θα αποδίδει 608 PS

ΝΕΑ

Ο αντικαταστάτης της BMW i8 θα αποδίδει 608 PS

ΝΕΑ

Όλα δείχνουν ότι η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο 2023 ένα νέο μοντέλο που θα αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα τον αντικαταστάτη της i8.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικάνικου Τύπου, ο Βαυαρός κατασκευαστής, που είχε ανακοινώσει από το 2019 το τέλος παραγωγής του υβριδικής τεχνολογίας supercar, βρίσκεται πολύ κοντά στο να δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξη ενός μοντέλου αντίστοιχης φιλοσοφίας. Όλα δείχνουν ότι η νέα BMW θα βασίζεται κυρίως στο πρωτότυπο Vision M Next, θα χρησιμοποιεί και αυτό κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας, εστιασμένο στις επιδόσεις. Έτσι, ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων της i8 θα αντικατασταθεί με έναν τετρακύλινδρο turbo, ο οποίος σε συνδυασμό με το ή τα ηλεκτρικά μοτέρ, που θα είναι τοποθετημένα σε κάθε άξονα, θα αποδίδει κοντά στους 608 ίππους. Παράλληλα θα διαθέτει και μεγαλύτερη σε ενεργειακή απόδοση μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, φήμες αναφέρουν ότι η αυτονομία, έχοντας αποκλειστικά την ηλεκτροκίνηση θα φτάνει σχεδόν τα 100 km, σαφώς βελτιωμένη από την αντίστοιχη της i8 (29 km). Επίσης, πιθανότατα η νέα υβριδική BMW να χρησιμοποιεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του ανθρακονημάτινου monocoque πλαισίου της i8, αν και ο κατασκευαστής έχει ξεκινήσει την απόσυρση των παλαιότερων σασί.