Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το νέο Mitsubishi Pajero Sport

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για το νέο Mitsubishi Pajero Sport

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για το νέο Mitsubishi Pajero Sport

ΝΕΑ

Οι προβλέψεις που διέρρευσαν μέσα στο μήνα επιβεβαιώθηκαν, το ανανεωμένο Mitsubishi Pajero του 2020 παρουσιάστηκε στην Ταϊλάνδη, τη χώρα δηλαδή όπου κατασκευάζεται, επίσης.

Advertisement
Advertisement

 

Η κύρια αλλαγή του σχεδιασμού λαμβάνει χώρα στο μέτωπο όπου το Pajero Sport (πωλείται ως Shogun Sport στο Ηνωμένο Βασίλειο και Montero Sport σε άλλες αγορές) υιοθετεί την ταυτότητα του Mitsubishi Dynamic Shield. Οι νέοι προβολείς και η μάσκα μοιάζουν πολύ με το pickup Triton/ L200 στο οποίο βασίζεται το Pajero Sport, με μόνο τον προφυλακτήρα να φαίνεται ελαφρώς λιγότερο τραχύς συγκριτικά με το ημιφορτηγό.

Μια άλλη μικρή διαφορά αφορά τα φώτα που βρίσκονται κάτω από τους προβολείς. Λιγότερο ορατό με γυμνό μάτι είναι το ψηλότερο καπό του νέου Pajero Sport το οποίο συμβάλλει σε μια πιο επιβλητική συνολικά εμφάνιση. Το υπόλοιπο αμάξωμα δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, ωστόσο, μερικές διακριτικές ενημερώσεις στον πίσω προφυλακτήρα, τους τροχούς και στη σπορ οροφή δίνουν το παρών. Η Mitsubishi αναβάθμισε και το εσωτερικό, το οποίο λέγεται ότι προσφέρει μεγαλύτερη ποιότητα και άνεση διαθέτοντας παράλληλα ανανεωμένη κεντρική κονσόλα, μαλακές λαβές στις πόρτες, νέα πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος που προστέθηκε στο πίσω τμήμα και έναν αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο.

Advertisement
Advertisement

Το σύγχρονο Pajero Sport εξοπλίζεται με νέο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας με οθόνη Smartphone Display Link (SDA) 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων (LCD 8 ιντσών) και σύστημα χειρισμού χωρίς κλειδί Mitsubishi Remote Control, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να ασφαλίσει ή να απασφαλίσει τις πόρτες χρησιμοποιώντας το smartphone του. Όπως συμβαίνει και με το L200, η Mitsubishi προσέδωσε και χαρακτηριστικά ασφάλειας που περιλαμβάνουν σύστημα αλλαγής λωρίδας (LCA) και κυκλοφοριακό έλεγχο πίσω από το όχημα (RCTA).

Τίποτα δεν αλλάζει από μηχανικής άποψης, καθώς το στιβαρό SUV συνεχίζει με τον τετρακύλινδρο κινητήρα turbodiesel MIVEC 2,4 λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η ισχύς ανέρχεται στους 181 PS και η ροπή στα 430 Nm, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του ίδιου συστήματος Super-Select 4WD-II το οποίο προσφέρει και off-road λειτουργία καθώς επίσης και ανασχεδιασμένο διακόπτη. Μετά την κυκλοφορία στην Ταϊλάνδη, το ανανεωμένο Mitsubishi Pajero Sport θα πωληθεί σε 90 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των Φιλιππίνων και της Αυστραλίας.

Advertisement