Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan GT-R: Το 2020 η νέα γενιά

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan GT-R: Το 2020 η νέα γενιά

ΝΕΑ

Nissan GT-R: Το 2020 η νέα γενιά

ΝΕΑ

Το Nissan GT-R θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα εμβληματικότερα supercars που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία. Το ιαπωνικό μοντέλο συμπληρώνει φέτος ήδη 11 χρόνια πορείας, όντας αρκετά γερασμένο, παρά τις ανανεώσεις που έχει δεχθεί από τη Nissan. Μήπως έχει έρθει η ώρα για την αντικατάστασή του;

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλές φήμες σχετικά με τη νέα γενιά του GT-R, αλλά μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι της Nissan κρατούν σφραγισμένα τα στόματά τους, ανακοινώνοντας μόνο ότι το νέο μοντέλο δεν θα παρουσιαστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo

Πάντως, η διαδικασία της εξέλιξης του επερχόμενου μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Σχεδιασμού της Nissan, Alfonso Albaisa σε διαδικτυακό μέσο, η πρωτότυπη μορφή του αναμένεται να παρουσιαστεί σε κάποιο motorshow μέσα στα επόμενα χρόνια, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Νωρίτερα μέσα στο 2018 ο Albaisa είχε τονίσει πως η νέα γενιά του Nissan GT-R θα είναι το ταχύτερο sports car στον κόσμο, ενώ σχεδιαστικά δεν θα ακολουθεί σε κανένα σημείο το πρωτότυπο GT-R50, το ειδικό επετειακό μοντέλο που κατασκευάστηκε για να εορταστούν τα 50στα γενέθλια του GT-R και της Italdesign.

Advertisement

Nissan_2015_Concept_2020_465423_3840x2160-chariatis-640

Ο αντικαταστάτης του R35 θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που θα έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να δεχθεί και ηλεκτροκινητήρα, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας νέος V6 twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων, που πιθανόν να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες και σύστημα KERS, με συνολική ισχύ που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Advertisement