Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan: Δεν πειράξαμε τους ρύπους στο Qashqai

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Δεν πειράξαμε τους ρύπους στο Qashqai

ΝΕΑ

Nissan: Δεν πειράξαμε τους ρύπους στο Qashqai

ΝΕΑ

Με έντονο τρόπο απάντησε η Nissan στις αιτιάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας ότι βρέθηκε λογισμικό στο Qashqai, το οποίο ήλεγχε παράνομα τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σχετικό σήριαλ, που άρχισε από τις ΗΠΑ και τον Όμιλο Volkswagen και συνεχίστηκε με τις κατηγορίες και για άλλες εταιρείες, όπως για την Mitsubishi στην Ιαπωνία και για την Opel από ορισμένα δημοσιογραφικά μέσα της Γερμανίας (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Advertisement
Advertisement

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ν. Κορέας αναφέρεται σε 814 νέα Nissan Qashqai που έχουν πωληθεί στη χώρα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Ιάπωνα κατασκευαστή, Jonathan Adashek, «κάθε υπόνοια ότι η Nissan δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και ότι ελέγχει παράνομα τις εκπομπές ρύπων είναι ψευδής».

Ο Adashek υποστηρίζει ότι οι δοκιμές και τα συμπεράσματα στα οποίο κατέληξε το Υπουργείο δεν συνάδουν με αυτές που έχουν κάνει άλλες αρχές με πιο αυστηρά μάλιστα κριτήρια, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το Qashqai που διατίθεται στην Κορέα πληροί και έχει ομολογκαριστεί με βάση τις προδιαγραφές Euro 6. Οι αρχές της χώρας μάλιστα επιτρέπουν την εισαγωγή και πώληση των αυτοκινήτων που πληρούν αυτά τα στάνταρ».

Η Nissan δήλωσε «απογοητευμένη» από την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι όμως διατεθειμένη να συνεργαστεί μαζί του υπό καθεστώς διαφάνειας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Advertisement
Advertisement