Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νυχτερινή διασκέδαση και αλκοόλ: Θανατηφόρος συνδυασμός

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νυχτερινή διασκέδαση και αλκοόλ: Θανατηφόρος συνδυασμός

ΝΕΑ

Νυχτερινή διασκέδαση και αλκοόλ: Θανατηφόρος συνδυασμός

ΝΕΑ

Παρά τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC (PIN Report), πανευρωπαϊκά, ένας στους τέσσερις θανάτους από τροχαίο, οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., πολλοί από τους οποίους υλοποιούν τη δράση για 8η και 9η χρονιά, θα βρίσκονται και φέτος έξω από τα συνολικά 29 νυχτερινά κέντρα αρκετών πόλεων στην επικράτεια το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Advertisement
Advertisement

Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί. Προσοχή στους δρόμους, η ζωή είναι πολύτιμη.