Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπομονή λίγο ακόμη για το νέο Twingo

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπομονή λίγο ακόμη για το νέο Twingo

ΝΕΑ

Υπομονή λίγο ακόμη για το νέο Twingo

ΝΕΑ

Λίγο περισσότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι τη στιγμή που η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης της Renault θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα. Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Twingo στην έκθεση της Γενεύης, την Τρίτη 4 Μαρτίου. Παράλληλα, η Renault θα παρουσιάσει μία νέα έκδοση του Clio RS (πιθανώς θα φέρει το όνομα Gordini) αλλά και ένα νέο μέλος της οικογένειας κινητήρων Energy.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Twingo αλλάζουν σχεδόν τα πάντα. Θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο και θα έχει τον κινητήρα πίσω. Ως γνωστόν μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το νέο smart forfour (θα κατασκευάζονται μαζί στο εργοστάσιο της Renault, στο Νόβο Μέστο της Σλοβενίας) και το μήκος του θα πλησιάζει τα 3,7 m. Υποψήφιοι κινητήρες είναι ο 3κύλινδρος turbo 0.9 με 90 PS και ο νέος turbo των 1,2 lt, απόδοσης 120 PS.

Σχεδιαστικά, θα βασίζεται στα πρωτότυπα Twin Z και TwinRun, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2013. Το πρώτο αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας της Renault με το Βρετανό σχεδιαστή Ρος Λόβγκροουβ, ο οποίος είναι γνωστός για τα βιομηχανικά του σχέδια. Το δεύτερο είχε sport χαρακτήρα και V6 με 320 PS, θυμίζοντάς μας το Clio V6.