Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέους turbo κινητήρες το ανανεωμένο Fiat 500X

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέους turbo κινητήρες το ανανεωμένο Fiat 500X

ΝΕΑ

Με νέους turbo κινητήρες το ανανεωμένο Fiat 500X

ΝΕΑ

Η Fiat ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ανανεωμένη γενιά του 500X, η οποία θα φέρει μεταξύ άλλων και τους νέους μικρού turbo κινητήρες βενζίνης της εταιρείας με ισχύ από 120 έως και 180 ίππους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, οι πρώτες εικόνες του ανανεωμένου 500X που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο μας δείχνουν ότι το ιταλικό SUV θα λάβει νέα εμπρόσθια φώτα με LED δακτυλίους, επανασχεδιασμένα πίσω φώτα επίσης με LED, αλλά και επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι πολύ μικρής έκτασης και αφορούν στους νέους διαθέσιμους χρωματισμούς και επενδύσεις. Επίσης, αναμένουμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος πολυμέσων της μάρκας.

Πιο σημαντικά ωστόσο είναι τα νέα στο πεδίο των κινητήρων, αφού το 500Χ θα λάβει τους νέας γενιάς FireFly (MultiAir III) κινητήρες βενζίνης της FCA. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.000άρη turbo των 120 ίππων που θα συνδυαστεί με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και τον 4κύλινδρο 1.300άρη turbo με 150 και 180 ίππους. Στην πρώτη περίπτωση το κιβώτιο θα είναι 7τάχυτο αυτόματο (διπλού συμπλέκτη) και στη δεύτερη 9τάχυτο επίσης αυτόματο (με μετατροπέα ροπής).

Advertisement
Advertisement

Εκτός όπως από τους νέους κινητήρες βενζίνης, το ανανεωμένο Fiat 500X θα λάβει και τον αναβαθμισμένο diesel 1.6 lt. MultiJet των 120 ίππων, αλλά και τον 2λιτρο με 140 ή 170 ίππους. Όλοι οι diesel έρχονται με νέα «παγίδα» NOx και παράλληλα, με AdBlue για μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Στη χώρα μας το ανανεωμένο Fiat 500X αναμένεται να ξεκινήσει τη διάθεσή του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

fiat-500x-restyling-spy_3-mod