Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος Πρόεδρος για την Kia

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος Πρόεδρος για την Kia

ΝΕΑ

Νέος Πρόεδρος για την Kia

ΝΕΑ

Από την 1η Απριλίου η Kia αλλάζει τον επικεφαλής της, θέλοντας να μπει στη νέα φάση του σχεδίου ανάπτυξής της για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος Πρόεδρος της Kia είναι ο 57χρονος Ho-sung Song, Υπεύθυνος του τμήματος παγκόσμιων επιχειρήσεων της εταιρείας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον 62χρονο Han-woo Park. Ο κ. Park θα παραμείνει στην εταιρεία σε συμβουλευτικό ρόλο.

Στόχος του νέου Προέδρου της Kia είναι να ηγηθεί επιτυχημένα στη μετάβαση της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση και τα αυτόνομα οχήματα μέσω του σχεδίου Plan S της μάρκας, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το σχέδιο αυτό, το οποίο θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 25 δις. δολαρίων, προβλέπει ότι μέχρι το 2025 η Kia θα προσφέρει 11 ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα της, στοχεύοντας σε μερίδιο 6,6% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η εμπειρία του κυρίου Song σε αγορές όπως η Ευρώπη (ήταν ο Πρόεδρος της Kia Europe) και η Γαλλία (Πρόεδρος της Kia Γαλλίας), σύμφωνα με την εταιρεία τον καθιστούν ιδανικό για αυτή τη θέση.

Σημειώστε ότι στο πλαίσιο του σχεδίου Plan S της μάρκας, το πρώτο νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Kia, που θα βασιστεί πάνω στο περσινό πρωτότυπο Imagine (φωτό κάτω), θα λανσαριστεί το 2021.

Advertisement