Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος κινητήρας για το Mitsubishi Outlander PHEV

Ελλάδα 19:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος κινητήρας για το Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Νέος κινητήρας για το Mitsubishi Outlander PHEV

ΝΕΑ

Το Mitsubishi Outlander PHEV διατηρείται εξαιρετικά καλά παρά την ηλικία του. Οι αλλαγές που αξίζει να αναφερθούν βρίσκονται κάτω από το δέρμα, εκεί όπου ο κινητήρας Otto των 2.0 λίτρων αντικαταστάθηκε από ένα νέο σύνολο 2,4 λίτρων σύμφωνος με τις νέες προδιαγραφές του κύκλου Atkinson.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο διαφορετικός κύκλος και τα επιπλέον 400 κυβικά εκατοστά επιτρέπουν την υψηλότερη ροπή, την ομαλότερη λειτουργία και τη συνολική υψηλότερη απόδοση, αν και η Mitsubishi δεν αποκάλυψε κανένα σχετικό στοιχείο. Αυτό που η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι πρόθυμη να μοιραστεί αυτή τη στιγμή είναι μια χούφτα ποσοστά.

Σύμφωνα με τη Mitsubishi, η έξοδος της γεννήτριας, η έξοδος του πίσω μοτέρ και η απόδοση της μπαταρίας αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το παρελθόν. Εν τω μεταξύ, η χωρητικότητα της μονάδας αυξήθηκε κατά 15%, η οποία μεταφράζεται σε 13,8 kWh σε σύγκριση με τα προηγούμενα των 12 kWh. Για το σκοπό αυτό, η ηλεκτρική αυτονομία θα πρέπει να έχει αυξηθεί επίσης, έστω και λίγα παραπάνω km από το τρέχον μοντέλο των 36 km.

Advertisement
Advertisement

Mitsubishi-outlander-phev-upgrades-to-24-liter-engine-tsiro-640

Το ηλεκτροκίνητο crossover θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις αρχές του Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης μαζί με το concept e-Evolution, ενώ το τελευταίο θα παρουσιαστεί στο κοινό τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Από την έναρξη της ευρωπαϊκής παρουσίας του στις αρχές του 2013, το Outlander PHEV πούλησε περισσότερα από 100.000 κομμάτια, με συνολικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 140.000 μονάδες.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου της Alliance 2022, η Mitsubishi θα ξεκινήσει πέντε ολοκαίνουργια μοντέλα μέχρι το τέλος του 2020. Εκτός από αυτά, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέλαβε την πρόκληση να ανανεώσει έξι υπάρχοντα μοντέλα, ένα εκ των οποίων είναι το Outlander PHEV του 2019.