Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο VW Golf 1.5 TSI με κατανάλωση diesel

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο VW Golf 1.5 TSI με κατανάλωση diesel

ΝΕΑ

Νέο VW Golf 1.5 TSI με κατανάλωση diesel

ΝΕΑ

Η νέα έκδοση του γερμανικού μοντέλου ονομάζεται «VW Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion», για την οποία η VW ισχυρίζεται ότι προσφέρει παρόμοια επίπεδα κατανάλωσης με εκείνα ενός diesel κινητήρα αντίστοιχης απόδοσης. Για να το πετύχει αυτό ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων και 130 ίππων εφοδιάζεται με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και αυτό είναι μόνο ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που φέρει. Το μοτέρ είναι τεχνολογίας ACT. και αυτό σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να απενεργοποιεί τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους όταν οι απαιτήσεις για δύναμη είναι χαμηλές (όταν για παράδειγμα κινείστε σε ελαφρά κατηφόρα με σταθερή ταχύτητα) και λειτουργεί βάσει του κύκλου Miller. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα αξιοποιείται το κλείσιμο των βαλβίδων εισαγωγής νωρίτερα από το συνηθισμένο -μπορεί να γίνει και το αντίθετο.

Advertisement
Advertisement

O εν λόγω κινητήρας μπορεί να συνδυαστεί με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο και τότε μοτέρ και σύστημα μετάδοσης αξιοποιούν τη λειτουργία “eco-coasting”: Όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το πεντάλ, ο κινητήρας αποσυμπλέκεται από το κιβώτιο και σβήνει, μέχρι να πατηθεί πάλι το γκάζι, με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου να τροφοδοτούνται με ρεύμα από μία μπαταρία ιόντων λιθίου.

Όλα αυτά μειώνουν την κατανάλωση του μηχανικού συνόλου κατά 10% σε σχέση με έναν κινητήρα diesel αντίστοιχης απόδοσης, σύμφωνα με τους Γερμανούς.

1.5 TSI evo Motor mit 96 kW / 130 PS

Advertisement
Advertisement

Η VW ανακοινώνει μέση κατανάλωση 4,8 λίτρα/100χλμ. με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία πέφτει στα 4,0 λίτρα/100 χλμ. για τον τυποποιημένο κύκλο πόλης και εφόσον το μοτέρ συνδυάζεται με το προαιρετικό DSG κιβώτιο.

Το Gοlf 1.5 TSI ACT Bluemotion διατίθεται ήδη στην Ευρώπη σε εκδόσεις hatchback και Variant (station). Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για τοποθέτηση του συγκεκριμένου κινητήρα σε περισσότερα μοντέλα τους στο μέλλον αλλά και για εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών σε νέα μοτέρ μικρότερης χωρητικότητας και με λιγότερους κυλίνδρους. Οψόμεθα.

Volkswagen Golf 1.5 TSI ACT BlueMotion