Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο στρατηγικό σχέδιο του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο στρατηγικό σχέδιο του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi

ΝΕΑ

Το νέο στρατηγικό σχέδιο του ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το νέο εξαετές πλάνο, το Groupe Renault προβλέπει αύξηση κατά 40% σε όγκους ταξινομήσεων, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις εκτός Ευρώπης, σε πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τις 3,47 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το 2016, με λειτουργικό κέρδος άνω του 7%.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi πρόκειται να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων οκτώ νέων EV οχημάτων και 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Μάλιστα, 15 από αυτά τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν αυτόνομο σύστημα, το οποίο θα κυμαίνεται από το Επίπεδο 2 έως το Επίπεδο 4, με συμπαγή αυτοκίνητα πόλης τα οποία θα προσφέρουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 έως το 2019.

Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 18 δις ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη και αναμένεται να κατασκευάσει τις νέες ηλεκτρικές μονάδες σε μια κοινή αρχιτεκτονική μεταξύ των τριών σημάτων, δημιουργώντας μια σειρά μοντέλων EV συμπαγών έως πλήρους μεγέθους. Ο στόχος είναι το 80% των μοντέλων Groupe Renault να βασίζονται σε κοινές πλατφόρμες.

Advertisement
Advertisement

Renault-Nissan-plan-tsiro-640

To Groupe Renault είναι πλέον μια υγιής, επικερδής, παγκόσμια εταιρεία που αναζητά αυτοπεποίθηση“, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Renault Carlos Ghosn. Το “Drive the Future” αφορά την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης επωφελούμενη από επενδύσεις σε βασικές περιφέρειες και προϊόντα, αξιοποιώντας πόρους και τεχνολογίες της Συμμαχίας και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του κόστους. Υποστηριζόμενη από τους άνδρες και τις γυναίκες της Renault, αυτό το νέο σχέδιο θα αποδεσμεύσει το πλήρες δυναμικό μας για καινοτομία και ανάπτυξη σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κλάδο».