Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Skoda Scala: Επίσημα με… καμουφλάζ (+Video)

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Skoda Scala: Επίσημα με… καμουφλάζ (+Video)

ΝΕΑ

Νέο Skoda Scala: Επίσημα με… καμουφλάζ (+Video)

ΝΕΑ

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Skoda Scala, έστω και με καμουφλάζ, έδωσε στη δημοσιότητα η τσέχικη εταιρία υπό τη συνοδεία πολλών πληροφοριών σχετικών με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του νέου τους μοντέλου. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το 5θυρο hatchback Scala που βασίζεται στη πλατφόρμα A0 MQB του VW Group θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του πέντε διαφορετικά μηχανικά σύνολα με την ισχύ να κυμαίνεται από 90 έως και 150 ίππους.

Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 4.362 1.793 και 1.471 χλστ. για το μήκος, το πλάτος και το ύψος αντίστοιχα με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.649 χλστ. Η Skoda κάνει λόγο για πολύ καλή ευρυχωρία με χώρο για τα γόνατα ισάξιο της Octavia στα 73 χλστ. και χώρο για τους αγκώνες ελαφρώς μικρότερο στα 1.425 χλστ., έναντι 1.449 χλστ. Παράλληλα η εταιρία αναφέρει ότι το Scala έχει και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του με 467 λίτρα που φτάνουν τα 1.410 με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

skoda_scala_640

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της κατηγορίας του σύμφωνα με την Skoda βρίσκονται και οι διαστάσεις της οθόνης του πίνακα πληροφοριών αλλά και του συστήματος πληροφόρησης-ψυχαγωγίας με 10,25 και 9,2 ίντσες αντίστοιχα.

scala_covered_06

Τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν το Scala είναι τρία βενζίνης, ένα πετρελαίου και αργότερα μέσα στο 2019 θα δούμε και μία έκδοση που θα κινείται με φυσικό αέριο. Ο 1.000άρης TSI αποδίδει 95 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων η 7τάχυτο DSG, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο νέος 1.500άρης TSI των 150 ίππων που επίσης συνδυάζεται με τα ίδια κιβώτια. Ο 4κύλινδρος 1.6 TDI αποδίδει 115 ίππους και περισσότερα από 25 κιλά ροπής και χρησιμοποιεί τις ίδιες λύσεις για το κιβώτιο ταχυτήτων με τους βενζινοκινητήρες, ενώ ο 1.000άρης κινητήρας που λειτουργεί με φυσικό αέριο αποδίδει 90 ίππους και συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Advertisement

Το Scala θα φέρει τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας του ομίλου ως στάνταρ ή προαιρετικά, όπως είναι το adaptive cruise control, το Rear Traffic Alert και το Blind Spot Detect.

Δείτε το νέο Skoda Scala σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement