Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Renault KWID για όλο τον κόσμο

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Renault KWID για όλο τον κόσμο

ΝΕΑ

Νέο Renault KWID για όλο τον κόσμο

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία παρουσίασε ένα νέο μικρό crossover που θα κατασκευάζεται στην Ινδία αλλά τελικά θα διατεθεί και θα πωλείται στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το νέο Kadjar, το μοντέλο που θα αντιμετωπίσει από το φθινόπωρο το αντίπαλο και συγγενές Qashqai, θα επαναπροσδιορίσει το στίγμα της Renault στην κατηγορία των SUV. Μάλιστα, στην γκάμα θα προστεθεί και ένα μικρότερο crossover με την ονομασία KWID (μην μας ρωτήσετε ακόμη για το πώς προφέρεται!) και παρόλο που τα αρχικά πλάνα το ήθελαν να περιορίζεται σε συγκεκριμένες αγορές (π.χ. Ασία), τελικά θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο προϊόν για χώρες όπως η Βραζιλία, η Ρωσία κ.α., αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πλάνα για την Ευρώπη.

Renault KWID (6)

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το Renault KWID βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Nissan. Από πλευράς αισθητικής το αμάξωμα με μήκος 3,68 m το κατατάσσει στα μικρά crossover, ενώ το πλάτος φτάνει τα 1,58 m με απόσταση από το έδαφος στα 180 mm.

Renault KWID (3)

Το παρουσιαστικό είναι πράγματι όμορφο με τις πλαστικές επιφάνειες να τονίζουν τον off-road χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η Renault αναφέρει πως ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Η μοναδική έκδοση που έχει ανακοινωθεί είναι μία νέα βενζινοκίνητη με μοτέρ 800 cc που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, δίχως να έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες.

Advertisement

Renault KWID (11)

Renault KWID (8)

Advertisement