Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ παραγωγής από τη Skoda

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ρεκόρ παραγωγής από τη Skoda

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ παραγωγής από τη Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda ξεπέρασε στα μέσα Οκτώβρη την παραγωγή 1.000.000 αυτοκινήτων για τη φετινή χρονιά, φθάνοντας σε αυτό το νούμερο 2 εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι το 2017 και θέτοντας ένα νέο ρεκόρ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή χρονιά κατά την οποία η Skoda ξεπερνά την παραγωγή 1.000.000 αυτοκινήτων, στηριζόμενη πάνω σε μοντέλα όπως η Octavia και η Fabia, αλλά και στα νεότερα SUV της, το Kodiaq και το Karoq.

Το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο που παρήχθη φέτος από τη Skoda, μια Fabia 1.0 TSI σε λευκό χρώμα, βγήκε στις 17 Οκτωβρίου από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας.

Το 2018 η Fabia είναι το δεύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας μετά την Octavia. Παράλληλα, τα SUV Skoda Kodiaq και Karoq έχουν συμβάλει και αυτά ιδιαίτερα στη φετινή επιτυχία της μάρκας, μαζί και με το νεότερο SUV Skoda Kamiq που προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση και τη στρατηγική Skoda 2025, η οποία έχει σαν κύρια θέματά της την ηλεκτροκίνηση, τη ψηφιοποίηση και την παγκοσμιοποίηση της μάρκας, στόχος είναι η Skoda να αυξήσει την παρουσία της ανά τον κόσμο σε 120 από 103 που είναι σήμερα.

Výroba, Škoda Fabia, facelift, 2018, Škoda Auto, Mladá Boleslav