Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο DS X E-Tense με 1.360 ίππους (+vid)

Ελλάδα 5:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο πρωτότυπο DS X E-Tense με 1.360 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο DS X E-Tense με 1.360 ίππους (+vid)

ΝΕΑ

Η γαλλική DS έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο με την ονομασία «X E-Tense», το οποίο αποτελεί μια σπουδή για το πως θα είναι το αυτοκίνητο το 2035. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο DS X E-Tense είναι λοιπόν μια φουτουριστική εκδοχή για το αυτοκίνητο του μέλλοντος, το οποίο διαθέτει ένα εντυπωσιακό κουπέ αμάξωμα που χωρίζεται στη μέση του στα δύο.

Στην μια του πλευρά (αριστερή) η καμπίνα είναι ανοιχτή, σαν ένα τυπικό ρόουντστερ, με μια κλασική θέση οδήγησης και τιμόνι. Στην άλλη πλευρά (δεξιά), η καμπίνα είναι κλειστή και υπάρχουν δύο θέσεις για οδηγό-συνοδηγό, όμως δεν υπάρχει τιμόνι μιας και αυτή η πλευρά του πρωτότυπου έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Με τον τρόπο αυτό η DS θέλει να δείξει ότι μπορεί να συνδυαστεί η παραδοσιακή οδήγηση ενός αυτοκινήτου, με την αυτόνομη οδήγηση που θα μας φέρει το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

DS E X-Tense 640a

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το μηχανικό και τεχνικό κομμάτι του πρωτότυπου, αφού η DS το εφοδιάζει με 2 ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 540 ίππων, οι οποίοι όμως μπορούν να προσφέρουν 1.360 ίππους όταν επιλεγεί το ειδικό mode οδήγησης για πίστα.

Η DS χτίζει το πρωτότυπο πάνω σε ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο, το οποίο εκτός από κορυφαία ακαμψία, μειώνει και το βάρος του. Παράλληλα, υπάρχει ειδικό σύστημα ενεργών αναρτήσεων το οποίο όπως και το πλαίσιο, έχουν εξελιχθεί ειδικά για το πρωτότυπο από την αγωνιστική ομάδα της DS στο Πρωτάθλημα Formula E.

Advertisement

DS E X-Tense 640b

Προς το παρόν, η DS δεν δίνει στη δημοσιότητα άλλες φωτογραφίες και στοιχεία για το πρωτότυπο, πέρα από κάποιες ψηφιακά επεξεργασμένες. Λογικά, μέσα στο επόμενο διάστημα οι Γάλλοι θα μας δείξουν περισσότερα για το νέο τους εντυπωσιακό δημιούργημα.

Advertisement