Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο «αγροτικό» από τη Skoda

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο πρωτότυπο «αγροτικό» από τη Skoda

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο «αγροτικό» από τη Skoda

ΝΕΑ

Συνολικά 35 μαθητευόμενοι της Skoda από επτά διαφορετικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και έξι γυναίκες, συμμετείχαν στην ανάπτυξη και δημιουργία του Skoda Mountiaq.

Advertisement
Advertisement

 

Μετά από πάνω από 2.000 ώρες έντονης εργασίας και μέσα σε οκτώ μήνες, οι μαθητευόμενοι της Skoda παρουσίασαν ένα δυναμικό ανοιχτό φορτηγό (pickup) με βάση το Kodiaq με το όνομα Mountiaq.

Advertisement
Advertisement

Με κύριο χαρακτηριστικό του το έντονο πορτοκαλί χρώμα (Sunset Orange), το αυτοκίνητο αυτό εντυπωσιάζει με την off road εμφάνισή του με στοιχεία όπως: Η Led μπάρα φωτισμού, η θέση του «εργάτη», το Bull bar και τα ειδικά εφέ φωτισμού.

Το έκτο διαδοχικό Student Car είναι ένα μοναδικό και αποτέλεσμα οκτώ μηνών εργασίας. Όπως επισημαίνει ο Carsten Brandes, επικεφαλής της Ακαδημίας Skoda: «Όπως και τα προηγούμενα πρωτότυπα, το Skoda Mountiaq υπογραμμίζει την τεχνική ικανότητα και δεξιοτεχνία των μαθητών μας. Κάθε χρόνο, το έργο τους καταδεικνύει την ανώτερη ποιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης στην επαγγελματική σχολή μας ».Το όνομα Mountiaq σας μεταφέρει ένα πνεύμα περιπέτειας συνδυάζοντας την εμφάνιση ενός σύγχρονου οχήματος με την λειτουργικότητα ενός pickup.

Advertisement

Μετά την παρουσίαση, του τελικού σχεδίου, η φάση της δημιουργίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Οι εργασίες για την αλλαγή του αμαξώματος και της βαφής πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να προλάβουν την προθεσμία για την παρουσίαση του Μαΐου.

Ξεκίνησαν με την ενίσχυση του πλαισίου και στην συνέχεια, αφαίρεσαν την οροφή του Kodiaq . Διαμόρφωσαν το πίσω τζάμι για την καμπίνα, καθώς και ένα νέο πίσω και πλευρικά παράθυρα. Η περιοχή πίσω από την καμπίνα του Mountiaq διαθέτει ένα χώρο φόρτωσης με ένα δεύτερο κρυφό τμήμα του από κάτω. Οι μαθητές άλλαξαν τις διαστάσεις στις πόρτες, προσαρμόζοντάς τις ώστε να ταιριάζουν στις συνολικές αναλογίες του οχήματός τους.

Advertisement

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε αρμονικά με τροποποιημένους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής πόρτας για το χώρο φόρτωσης.

Το Mountiaq έχει κινητήρα 2.000 κ.εκ. TSI με 190 ίππους, μήκος 4,999 χιλιοστά, πλάτος 2,005 χιλιοστά και ύψος 1,710 χιλιοστόμετρα. Το μεταξόνιο είναι 2.788 χιλιοστά και το όχημα ζυγίζει στα 2.450 κιλά. Για καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, αύξησαν την απόσταση από το έδαφος στα 29 εκατοστά.

Advertisement