Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο PremiumContact6 από την Continental

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο PremiumContact6 από την Continental

ΝΕΑ

Το νέο PremiumContact6 από την Continental

ΝΕΑ

Διαθέσιμο στο πανελλαδικό δίκτυο των επίσημων αντιπροσώπων της Continental είναι το νέο θερινό ελαστικό, PremiumContact 6, σε διευρυμένη γκάμα μεγεθών για ζάντες επιβατικών αυτοκινήτων και SUVs, από 16 έως 21 ίντσες. Το PremiumContact 6 θα αντικαταστήσει σταδιακά τους πολύ δημοφιλείς προκατόχους του, ContiPremiumContact 5 & ContiSportContact 5, «γεφυρώνοντας» το κενό ανάμεσα στα ελαστικά sedan υψηλής οδηγικής άνεσης και στα ελαστικά για σπορ οχήματα.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό σημαίνει δημιουργία νέων λύσεων για μέγιστη ασφάλεια, εξαιρετική οδηγική άνεση και καινοτόμο σχέδιο πέλματος για κορυφαίο χειρισμό», δήλωσε ο Dr. Burkhard Wies, Υπεύθυνος του Τμήματος Γραμμής Ανάπτυξης της Continental. «Η ανάπτυξη ενός ελαστικού, τόσο ισορροπημένου, που μπορεί να καλύπτει υψηλές απαιτήσεις και συγχρόνως να εξασφαλίζει μέγιστη άνεση, ακριβή και δυναμικό χειρισμό, μεγάλο ωφέλιμο χρόνο ζωής, καθώς και χαμηλή αντίσταση κύλισης, ήταν για εμάς μεγάλη πρόκληση».

Όπως και οι προκάτοχοί του, ContiSportContact 5 & ContiPremiumContact 5, το νέο PremiumContact 6 προσφέρει κορυφαία απόδοση στο φρενάρισμα, ειδικά στο βρεγμένο. Οι ειδικοί στα μίγματα γόμας, στο Ανόβερο, δημιούργησαν λύσεις που επέτρεψαν πρόοδο και σε άλλες παραμέτρους του ελαστικού, χωρίς, όμως, παραχωρήσεις στα αποθέματα ασφάλειας. Οι καινοτομίες περιλαμβάνουν τη νέα συνθετική γόμα “amorphous silica”, για μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο, σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Στην Ετικέτα Ελαστικών EU, το νέο PremiumContact 6 πέτυχε top “A” βαθμολογία, για την πρόσφυσή του στο βρεγμένο. Αντίστοιχες πρωτοποριακές βελτιώσεις επιτεύχθηκαν στα χιλιόμετρα του ωφέλιμου χρόνου ζωής, στην αντίσταση κύλισης και την άνεση. Η λύση ήρθε από τον συνδυασμό ενός νέου «ευλύγιστου» σχεδίου πέλματος, κατασκευασμένο από μια νέα γόμα πολυμερούς, ανθεκτικού στην τριβή. Ως αποτέλεσμα, το PremiumContact 6 παρουσιάζει 15% βελτίωση στον ωφέλιμο χρόνο ζωής του, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και, την ίδια στιγμή, εσωτερικό και εξωτερικό θόρυβο ελαστικού/δρόμου, μειωμένο κατά 10%.

Ένας ακόμη στόχος ήταν οι επιδόσεις στον τομέα του χειρισμού σε σπορ οδήγηση, σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων. Έτσι, υιοθετήθηκε το σχέδιο ώμου, από το high-tech ελαστικό SportContact 6, συνδυασμένο με ασύμμετρη γεωμετρία νευρώσεων του πέλματος. Αυτό το προχωρημένο σχέδιο “macro-block” διαμορφώνει αλληλο-υποστηριζόμενα blocks ώμων, για επιπλέον πρόσφυση και ικανότητα για αποτελεσματική μεταφορά, ακόμη πιο μεγάλων πλευρικών δυνάμεων στο δρόμο, όπως αυτές που δημιουργούνται όταν το ελαστικό τοποθετείται με ταχύτητα σε στροφές. Αυτό δίνει στο PremiumContact 6 ιδιότητες χειρισμού που είναι κατά 3% καλύτερες από αυτές του ContiSportContact 5.

Advertisement

Το PremiumContact 6 υπερέχει από τους προκατόχους του ξεκάθαρα, όχι μόνο στους πιο πάνω τομείς, αλλά και σε θέματα ανάπτυξης της αειφόρου αυτοκίνησης, καθώς, με το υψηλό προφίλ ασφάλειας και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των οδηγών και των κατασκευαστών αυτοκινήτου, σε ατομικό, βιομηχανικό και κοινωνικό επίπεδο.

Advertisement