Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Polo στην πλατφόρμα MQB στα τέλη του 2017

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Polo στην πλατφόρμα MQB στα τέλη του 2017

ΝΕΑ

Νέο Polo στην πλατφόρμα MQB στα τέλη του 2017

ΝΕΑ

Η VW θέλει να αιφνιδιάσει τους ανταγωνιστές της με το επόμενο Polo, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα του εσωτερικού αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Δεν θα το δούμε νωρίτερα από τα τέλη του 2017, πιθανότατα και στις αρχές του 2018.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις (το μεταξόνιο του υπάρχοντος μοντέλου θα αυξηθεί περίπου κατά 90 χιλιοστά), μικρότερους προβόλους, περισσότερους εσωτερικούς χώρους αλλά και φρέσκια σχεδίαση με αύρα από το μεγαλύτερο Golf, το νέο Polo θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει τη μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MQB του γκρουπ VW.

Η νέα γενιά θα χρησιμοποιεί μικρούς τούρμπο κινητήρες, αν και η γκάμα θα ξεκινάει από μια βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος ατμοσφαιρικού τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα του ενός λίτρου, με τους 75 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις του ίδιου κινητήρα θα προσφέρονται επίσης, με περίπου 100 και 115 ίππους. Επιπλέον θα υπάρξει μία στροφή από τους υπάρχοντες κινητήρες 1.4 βενζίνης και 1.6 ντίζελ, σε νέες μονάδες 1,5 λίτρου.

Αναμένεται ότι το βενζινοκίνητο σύνολο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με περίπου 140 και 160 ίππους, ενώ το πετρελαιοκίνητο θα έχει τρεις εκδόσεις, με 90, 110 και 130 ίππους. Τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι χειροκίνητα με έξι σχέσεις, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα προσφέρεται και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG).

Το Polo παραδοσιακά έχει κοινό, η επόμενη νέα γενιά φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα και να οριοθετήσει εκ των άνω την μικρή κατηγορία, τη δημοφιλέστερη εμπορικά στη χώρα μας.