Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πλήρως ηλεκτροκίνητο MAN eTGE

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο πλήρως ηλεκτροκίνητο MAN eTGE

ΝΕΑ

Νέο πλήρως ηλεκτροκίνητο MAN eTGE

ΝΕΑ

Το νέο eTGE που παρουσίασε η MAN είναι η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του van της εταιρίας που προσφέρει αυτονομία μέχρι και 160 χλμ. και τιμή που ξεκινά από τα 69.500 ευρώ για συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το νέο ηλεκτροκίνητο van της MAN, βασίζεται στο VW e-Crafter και η μέγιστη αυτονομία των 160 χιλιομέτρων που προσφέρει είναι αρκετή, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρίας για να υπερκαλύψει τις ανάγκες του επαγγελματία που κινείται στο αστικό περιβάλλον, καθώς σύμφωνα με δική τους έρευνα, ο μέσος όρος χιλιομέτρων που καλύπτει ένα επαγγελματικό van στους δρόμους της πόλης βρίσκεται περίπου στα 100 χλμ. την ημέρα.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του eTGE ξεκινά από τα 950 κιλά και ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φτάσει και τους 1,7 τόνους. Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι απόδοσης 100KW που αντιστοιχούν σε 136 ίππους και η ροπή του φτάνει τα 29,5 κιλά.

Για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών του από μία οικιακή πρίζα χρειάζονται περίπου εννέα ώρες. Μπορεί να ακούγεται πολύ αλλά με ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 45 λεπτά για να φτάσουν σε μια φόρτιση της τάξης του 80%, για μια αυτονομία δηλαδή πάνω από 100 χλμ -5,5 ώρες σε συμβατική πρίζα. Παράλληλα η MAN ανακοινώνει ότι οι μπαταρίες του eTGE μπορούν να διατηρήσουν την απόδοσή τους για 2.000 κύκλους φόρτισης χάνοντας έπειτα από αυτό περίπου το 15% της χωρητικότητας τους που ανέρχεται, όταν είναι καινούριες στα 36 kWh.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του eTGE θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

2018-man-etge-640