Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να είναι το επόμενο Peugeot 308;

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα μπορούσε να είναι το επόμενο Peugeot 308;

ΝΕΑ

Πώς θα μπορούσε να είναι το επόμενο Peugeot 308;

ΝΕΑ

Η Peugeot ως γνωστό διάγει βίο ανθόσπαρτο στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, τώρα ήρθε η ώρα για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς του μικρομεσαίου οικογενειακού 308.

Advertisement
Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα συμπαγή hatchback αποτελούσαν τον πυρήνα της μάρκας, η Peugeot εργάζεται επάνω σε ένα μοντέλο νέας γενιάς που θα βγει προς τα τέλη του 2020, επτά χρόνια μετά την τρέχουσα γενιά. Το 308 είχε δικαιωματικά αποσπάσει θετικά σχόλια, χάρη στο μινιμαλιστικό εσωτερικό i-Cockpit. Πάντως υπήρχαν και αντίθετες φωνές που έκαναν λόγο για περιορισμένη ορατότητα στον πίνακα οργάνων ή πως οι ρυθμίσεις γίνονταν αποκλειστικά από την οθόνη.

Το νέο μοντέλο θα πατήσει στην ίδια πλατφόρμα EMP2 που υποστηρίζει τα 3008 και 508 sedan και wagon. Σύμφωνα με γαλλικές πηγές, το στυλ θα επηρεαστεί αρκετά από το κομψό 508. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες ή ίσως τη φαντασία του, ο Kleber Silva προέβη σε αυτή την έξυπνη σχεδιαστική απόδοση. Το Peugeot 308 του 2020 φαίνεται λιγότερο ανήσυχο και πιο σπορ, ειδικά στο πίσω τμήμα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά θέλουμε να δούμε τι θα κάνουν με το εσωτερικό. Ενώ το μικρό τιμόνι θα διατηρηθεί, θα δούμε προφανώς νέα πλήκτρα που θα εξυπηρετούν τις συντομεύσεις εφαρμογών στο ταμπλό. Η Peugeot θα χρησιμοποιήσει επιπλέον σύγχρονα υλικά, αλλά κάθε cool χαρακτηριστικό υπολογίστε πως θα χρεώνεται προαιρετικά. Οι κινητήρες θα είναι παρόμοιοι με τους αντίστοιχους των 208 και 508, τουλάχιστον στο κάτω μέρος της σειράς. Τόσο ο 1.2 λίτρων PureTech όσο και ο 1.5 BlueHDi θα φτάνουν στους 130 ίππους και θα προσφέρονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή 8άρι αυτόματο (EAT8).

Εννοείται πως ανυπομονούμε και για την καυτή έκδοση του νέου 308. Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων έχει φτάσει στα όρια του σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων. Αλλά αντί να αναβαθμιστεί, η Peugeot θα χρησιμοποιήσει προφανώς υβριδική τεχνολογία. Η Peugeot έχει ήδη υπαινιχθεί κάτι τέτοιο με διάφορα πρωτότυπα το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα PHEV 300 ίππων που εισέρχεται στα 3008 και DS7, οπότε ακούγεται λογικό να δούμε κάτι αντίστοιχο και στο 308 GTI.