Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Peugeot 2008 για το 2019

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 2008 για το 2019

ΝΕΑ

Νέο Peugeot 2008 για το 2019

ΝΕΑ

Το 2008, το μικρό SUV της Peugeot, βρίσκεται στον 4ο χρόνο παραγωγής του και πλέον, πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι η νέα του γενιά θα παρουσιαστεί στην αγορά σε 1 χρόνο από σήμερα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το 2019 λοιπόν θα είναι η χρονιά που η Peugeot θα μας φέρει το νέο 2008 (φωτό το υπάρχον μοντέλο) και σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα έρθει ακόμα πιο δυναμικό, έχοντας πολλά κοινά στιλιστικά χαρακτηριστικά με αυτά των μεγαλύτερων 3008 και 5008.

Στο εσωτερικό, αναμένεται το νέο Peugeot 2008 να προσφέρει ακόμη περισσότερο χώρο για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ παράλληλα το πορτ-μπαγκάζ θα είναι μεγαλύτερο από πριν. Και εδώ, η σχεδίαση του ταμπλό θα έχει πολλά κοινά με αυτή του 3008, κάτι που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχει και μια μεγαλύτερων διαστάσεων οθόνη για το σύστημα πολυμέσων.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στο τεχνικό και μηχανικό του υπόβαθρο, το νέο Peugeot 2008 θα βασιστεί σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η οποία θα εξελιχθεί σε συνεργασία της Peugeot με την κινέζικη συνεργάτιδά της Dongfeng. Με αυτόν τον τρόπο το νέο μοντέλο θα είναι ακόμη πιο ελαφρύ σε βάρος, αλλά και πιο άκαμπτο. Επίσης, θα μπορεί να λάβει και σύστημα ηλεκτροκίνησης, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα δούμε και ηλεκτρική έκδοσή του.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι το επόμενο Peugeot 2008 θα παραμείνει προσθιοκίνητο, όμως στόχος των ανθρώπων της γαλλικής εταιρείας είναι να του προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα Grip Control, που θα βοηθήσει το αυτοκίνητο να προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες πρόσφυσης σε σαθρά εδάφη.