Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa OPC με πόσα άλογα;

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa OPC με πόσα άλογα;

ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa OPC με πόσα άλογα;

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά τον είδαμε να κινεί το Cascada και πιθανότατα από το νέο έτος θα βρίσκεται κάτω από το καπό ενός από τα ταχύτερα Corsa παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

O λόγος για τον κινητήρα 1.6 SIDI που μπορεί να τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο κάμπριο Cascada (με 170 άλογα) αλλά στο νέο Corsa OPC που θα κυκλοφορήσει από τα μέσα -και μετά- του 2015 θα αποδίδει τουλάχιστον 200 PS. Αυτό σημαίνει πως το νέο Corsa OPC θα είναι ισχυρότερο από το Ford Fiesta ST και τουλάχιστον ισοδύναμο με το Renault Clio RS.

Έτσι, o αναβαθμισμένος 1.600αρης τούρμπο με άμεσο ψεκασμού θα αποδίδει 200 PS και 30,0 kgm ροπής που θα περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω μπλοκέ (ή ηλεκτρονικά ελεγχόμενου) διαφορικού.

Advertisement
Advertisement

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως τον Οκτώβριο στο Παρίσι θα κάνει πρεμιέρα το ολοκαίνουργιο συμβατικό Corsa σε τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα προβάροντας και το νέο 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως η ελληνική αγορά ήταν μία από τις δημοφιλέστερες -με υψηλά ποσοστιαία νούμερα πωλήσεων- στην Ευρώπη για το δημοφιλές Corsa OPC (τουλάχιστον μέχρι πριν μπει για τα καλά η οικονομική κρίση).