Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa:  Αυτές είναι οι τιμές του για την Ελλάδα

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa: Αυτές είναι οι τιμές του για την Ελλάδα

ΝΕΑ

Νέο Opel Corsa: Αυτές είναι οι τιμές του για την Ελλάδα

ΝΕΑ

Η έκτη γενιά Opel Corsa έρχεται στην Ελλάδα με προηγμένους κινητήρες βενζίνης και diesel και sport οδική συμπεριφορά. Με κινητήρες βενζίνης 1200 κ.εκ. (από 75 ως 130 ίππους), πετρελαίου 1500 κ.εκ. (102 ίππων) και από 13.580 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο, σύγχρονο, δυναμικό και τεχνολογικά προηγμένο «μικρό» αυτοκίνητο από την Opel, διατίθεται στην Ελληνική αγορά με διευρυμένη γκάμα κινητήρων (Βενζίνης & Πετρελαίου) και κιβώτια ταχυτήτων 5 ή 6 ή (Αυτόματα) 8 σχέσεων. Είναι εφοδιασμένο από την αρχική έκδοση με πρακτικές και λειτουργικές λύσεις για όλους τους πελάτες της κατηγορίας (Β των μικρομεσαίων) αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των νέων κινητήρων ισορροπεί μεταξύ απόδοσης και οικονομίας χωρίς να χάνουν την ομορφιά της οδήγησης. Συγκριτικά με τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν σημαντικά μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, διατηρώντας παρόμοιες ιπποδυνάμεις. Οι βελτιώσεις ξεκινούν από βασικό κινητήρα 1.200 κ.εκ. 75 hp με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ υψηλότερες επιδόσεις προσφέρουν οι τρικύλινδροι Τurbo κινητήρές με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Οι αλουμινένιοι κινητήρες αποδίδουν 100 και 130 ίππους.

Η σχεδίαση συμβάλλει με τη σειρά της στην δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου. Η ελαφρύτερη έκδοση του νέου Corsa ζυγίζει λιγότερο από 1.000 με το πεντάθυρο μοντέλο να ζυγίζει μόλις 980 κιλά.Το αμάξωμα είναι περίπου 40 κιλά ελαφρύτερο, ενώ οι πολύ συμπαγείς 3-κύλινδροι κινητήρες είναι περίπου 15 κιλά ελαφρύτεροι από τις 4-τετρακύλινδρες μονάδες της προηγούμενης γενιάς. Τα καθίσματα έχουν περάσει και αυτά από πρόγραμμα «δίαιτας», με την δομή τους να εξοικονομεί επιπλέον 10 κιλά. Το νέο Corsa αποπνέει μία δυναμική αίσθηση μέσω της σπορ σχεδίασης σε συνδυασμό με τη δίχρωμη βαφή. Η οροφή είναι τύπου coupé, 48 mm χαμηλότερη από του προκατόχου του, χωρίς να υπονομεύει την άνεση στην περιοχή πάνω από το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού.

Advertisement

 

Advertisement

Είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού. Από την πρώτη έκδοση (Edition) περιλαμβάνονται πολλές τεχνολογικές εφαρμογές  στον στάνταρ εξοπλισμό όπως πίσω αεροτομή, front collision warning, lane keep assist και speed sign recognition. Η Elegance είναι διαμορφωμένη για μέγιστη άνεση & στιλ με ambient φωτισμό στο εσωτερικό, εμφανείς  ραφές στα καθίσματα με 6 ρυθμίσεις για οδηγό & συνοδηγό, προβολείς ομίχλης LED, διακοσμητικά χρωμίου, και  πολλά άλλα. Οι σπορ καταβολές του δυναμικού GS Line υπογραμμίζονται από τα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια σπορ πεντάλ, τη μαύρη επένδυση οροφής και τον κόκκινο διάκοσμο στον πίνακα οργάνων. Κύριο χαρακτηριστικό του η χρωμιωμένη απόληξη εξαγωγής και οι σπορ εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Ένα Sport mode προσφέρει ακόμα πιο δυναμική απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης και το πεντάλ του γκαζιού. Οι τρεις εκδόσεις μπορούν να παραγγελθούν ακόμη πιο αναβαθμισμένες με δωρεάν πακέτα εξοπλισμού για ένα περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Οι τιμές 

1.2 75 ίπποι  S/S Μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτ έκδοση Edition: 13.580 ευρώ έκδοση Elegance: 14.580 ευρώ

Advertisement

1.2T 100 ίπποι S/S Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτ έκδοση Edition: 14.380 ευρώ έκδοση Elegance: 15.380 ευρώ και GS-Line: 15.780 ευρώ

1.2T 100 ίπποι S/S Αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων έκδοση Elegance: 17.080 ευρώ

1.2T 130 ίπποι S/S Αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων έκδοση GS-Line: 17.280 ευρώ

1.5D 102 ίπποι S/S Μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτ έκδοση Edition: 15.980 ευρώ έκδοση Elegance: 16.980 ευρώ και GS-Line: 17.280 ευρώ