Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μοντέλο θα παρουσιάσει η Ferrari

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο μοντέλο θα παρουσιάσει η Ferrari

ΝΕΑ

Νέο μοντέλο θα παρουσιάσει η Ferrari

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης του πενταετούς στρατηγικού πλάνου της Ferrari στους μετόχους της, ο CEO της εταιρίας Louis Camilleri αναμένεται να παρουσιάσει και ένα νέο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής για το άμεσο προσεχές διάστημα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το project Icona προαναγγέλθηκε μέσω ειδικής πρόσκλησης σε επιλεγμένους πελάτες της εταιρίας και θα διευρύνει την γκάμα ειδικών μοντέλων περιορισμένης παραγωγής επάνω στα οποία η Ferrari βασίζει μεγάλο μέρος της οικονομικής της ευρωστίας. Ωστόσο από κάθε εμπλεκόμενο έχει ζητηθεί να κρατηθεί άκρα μυστικότητα σχετικά με οποιαδήποτε λεπτομέρεια που αφορά το νέο μοντέλο.

Η πενταετής στρατηγική που θα ανακοινώσει ο Camilleri στην ενημέρωση των μετόχων στο Μαρανέλο θα εστιάζει στον διπλασιασμό των εσόδων της εταιρίας ώστε να φθάσουν τα 2 δις. ευρώ μέχρι το 2022. Ένας στόχος που είχε τεθεί από τον προκάτοχό του, πρόσφατα αποθανόντα Sergio Marchione.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Qualifying Day - Monza, Italy

Advertisement
Advertisement

Ο Camilleri τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση από τον John Elkann, τον εκλεκτό της οικογένειας Agnelli που ελέγχει την Ferrari και την FCA. Το σκεπτικό του νέου αφεντικού της Ferrari βασίζεται στο μεγάλο περιθώριο κέρδους που αφήνουν τα ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής. Με αυτά λοιπόν θα μπορέσει να πετύχει πιο εύκολα τους οικονομικούς στόχους αλλά και να διατηρήσει τον αποκλειστικό χαρακτήρα της Ferrari.

Σε κάθε περίπτωση το νέο μοντέλο για το οποίο αναμένεται να έχουμε περισσότερες πληροφορίες μέχρι την προσεχή Δευτέρα, θα απευθύνεται σε λίγους καθώς πάγια τακτική της εταιρίας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιλέγει μόνο μεταξύ των πιο πιστών πελατών της.

ferrari-logo-logo4567654harpi640