Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο MG X-Motion: Σφύζει από φιλοδοξία

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο MG X-Motion: Σφύζει από φιλοδοξία

ΝΕΑ

Νέο MG X-Motion: Σφύζει από φιλοδοξία

ΝΕΑ

Οι αυξανόμενες φιλοδοξίες της MG συνεχίζονται με ένα νέο αυτοκίνητο έκθεσης που ονομάζεται X-Motion, το οποίο αναμένεται να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Πεκίνο της Κίνας στις 25 Απριλίου. Η εταιρία βρίσκεται σε δημιουργικό οργασμό εδώ και αρκετό καιρό…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αποκαλείται ταυτόχρονα στην καθομιλουμένη και ως “Captain SUV” από την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύντομο δελτίο τύπου που αναγγέλλει το ντεμπούτο του στο Πεκίνο. Το MG X-Motion αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τις γραμμές του εντυπωσιακού E-Motion concept.

Στο μπροστινό μέρος έχει μια παρόμοιου σχήματος μάσκα, πλαισιωμένη από σύγχρονους προβολείς με ενσωματωμένα DRL LED φώτα και ένα μυώδες καπό. Το προφίλ είναι κομψό υπενθυμίζοντας την προαναφερθείσα μελέτη, ενώ στο πίσω τμήμα χρησιμοποιεί φωτιστικά επηρεασμένα αισθητικά από μοντέλα της Audi. Το νέο MG X-Motion Concept βασίζεται στο Roewe RX8, ένα ναυαρχικό SUV που φτιάχτηκε υπό τη στενή παρακολούθηση της SAIC. Το μήκους 4,923 mm, 1,930 mm πλάτος και 1,810 mm ύψους RX8, τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων με ονομαστική απόδοση 221 ίππους, ο οποίος κάλλιστα δύναται να βρεθεί κάτω από το καπό και του νέου X -Motion.

Advertisement
Advertisement

MG-X-Motion-concept-tsiro-530

Η MG θα θέσει το X-Motion Concept στην παραγωγή το επόμενο έτος και θα ξεκινήσει να το πουλά στην ασιατική χώρα. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι η βρετανική μάρκα που ανήκει στο SAIC προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες παγκοσμίως, ενδέχεται να φτάσει και σε ορισμένες δυτικές αγορές όπου θα μπορούσε να γίνει μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση σε οχήματα όπως το Audi Q7.