Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Kia Sorento με 1.6 υβριδικό σύνολο

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia Sorento με 1.6 υβριδικό σύνολο

ΝΕΑ

Νέο Kia Sorento με 1.6 υβριδικό σύνολο

ΝΕΑ

Έπειτα από αρκετές διαρροές, το ολοκαίνουργιο KIA Sorento αποκαλύφθηκε επίσημα και πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, το οποίο θα διατίθεται σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο στοιχείο που το νέο Sorento αναδεικνύει είναι η εξωτερική του εμφάνιση. Υιοθετεί τις μοντέρνες γραμμές που συναντάμε στα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, όπως είναι το Stonic και το Sportage, συνδυάζοντας -σύμφωνα με τους σχεδιαστές- την όμορφη αισθητική, την κομψότητα και την ανάλογη “αγριάδα” που χρειάζεται ένα SUV.

Στο εμπρός μέρος διακρίνουμε την “tiger nose” γρίλια, υπογράφοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της κορεάτικης εταιρείας. Η μάσκα ολοκληρώνεται με τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τον σπορ προφυλακτήρα. Το νέο Sorento έχει μεγάλωσει κατά 10 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ωστόσο οι πρόβολοί του έχουν μειωθεί.

Advertisement
Advertisement

Δραματικές αλλαγές βρίσκουμε στο εσωτερικό της νέας ναυαρχίδας των SUV της ΚΙΑ. Αρχικά, πίσω από το τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών, η οποία εκτελεί χρέη infotainment. Αξίζει να αναφερθεί η προσπάθεια αναβάθμισης των υλικών από την ΚΙΑ, γεγονός που από τις φωτογραφίες δείχνει ότι έχει επιτευχθεί. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 35 mm, που συνεπάγεται ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό από τον προκάτοχό του.

Advertisement

Κάτω από το καπό, το νέο Sorento διαθέτει έναν 2.2 diesel “Smartstream” κινητήρα 200 ίππων και 440 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως προκαλεί το νέο υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 1.6 turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα 44,2 kW, καθώς και μία μπαταρία 1,49 kWh ιόντων-λιθίου. Η συνδυαστική απόδοση του εν λόγω συνόλου αγγίζει τους 230 ίππους και τα 350 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement

Εκτός από τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, η ΚΙΑ προσφέρει και το Remote Smart Parking Assist, που επιτρέπει στον οδηγό να κινήσει το αυτοκίνητο εξ’αποστάσεως ώστε να το παρκάρει ή να το ξεπαρκάρει από στενή θέση στάθμευσης, χρησιμοποιώντας μόνο το κλειδί του αυτοκινήτου.