Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Kia Picanto γίνεται turbo

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To νέο Kia Picanto γίνεται turbo

ΝΕΑ

To νέο Kia Picanto γίνεται turbo

ΝΕΑ

Mε αφορμή την παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, η Kia δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τις επίσημες εικόνες του νέου Picanto, αλλά και ορισμένες πληροφορίες που αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

Πριν μερικές ημέρες σας είχαμε δείξει τα πρώτα σκίτσα του νέου Picanto. Σήμερα, η Kia μας παρουσιάζει τις επίσημες εικόνες του μοντέλου και ταυτόχρονα μας δίνει μια μικρή γεύση από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Aπό τις φωτογραφίες παρατηρούμε ότι μοντέλο απέκτησε πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το νέο Rio. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η κυψελωτή μάσκα και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED, ενώ πίσω, τα φανάρια σε σχήμα «C» δημιουργούν μια αρκετά δυναμική εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, βλέπουμε ότι στόχος της Kia ήταν να προσφέρει μια hi-tech ατμόσφαιρα. Ξεχωρίζουν η μεγάλη οθόνη για το infotainment ψηλά στην κονσόλα, οι διακόπτες για τον κλιματισμό, αλλά και ο πίνακας οργάνων με στρογγυλή οθόνη πληροφόρησης στο κέντρο. Η 3η γενιά του κορεάτικου μίνι μοντέλου βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και έχει 15 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο από τον προκάτοχό του, ενώ το μήκος του φτάνει τα 3.595 mm.

H έκδοση που βλέπουμε στις εικόνες λέγεται «GT-Line» και σύμφωνα με την Kia, είναι η πιο σπορ στην γκάμα του μοντέλου. Για την κίνηση της φροντίζει ο 1.000άρης turbo της εταιρείας (T-GDI), που έχουμε δει στο Cee’d, αλλά και στο νέο Rio. H ιπποδύναμη αναμένεται στα 100 με 120 άλογα. Στην γκάμα του μοντέλου περιμένουμε και ατμοσφαιρική έκδοση, με ισχύ στα 70 άλογα περίπου.