Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο city car από τη Citroen

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο city car από τη Citroen

ΝΕΑ

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο city car από τη Citroen

ΝΕΑ

Η Citroën παρουσίασε ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό concept city car, το Ami One, πριν από την παρουσία της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αλλά και το ντεμπούτο του επαναστατικού μικρού.

Advertisement
Advertisement

Το Ami One είναι ένα διθέσιο πόλης που πληροί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς των συμβατικών αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο από 1,5 μέτρα πλάτους, έχει μέγιστη ταχύτητα 45 km/h και ζυγίζει λιγότερο από 450 kg. Ως εκ τούτου, σε ορισμένες χώρες μπορεί να οδηγηθεί χωρίς άδεια οδήγησης.

“Οι νέοι συνδέονται με τη χρήση και όχι με την ιδιοκτησία”, δήλωσε ο Xavier Peugeot, ανώτερος αντιπρόεδρος της Citroën για προϊόντα και στρατηγικές. “Για μένα, το Ami One δεν είναι αυτοκίνητο. Η κινητικότητα δεν αποτελεί αντικείμενο και αλλάζει πλέον μορφή…”. Το Ami One χρησιμοποιεί υλικά τα οποία επιλέγονται για ανθεκτικότητα», δήλωσε ο Frédéric Duvernier, επικεφαλής των πρωτότυπων αυτοκινήτων της Citroën, ο οποίος ηγήθηκε του σχεδιασμού του Ami One. Για να ελαττωθεί το κόστος παραγωγής, υπάρχει μια τεράστια μείωση στον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή. Τα εμπρός και πίσω παράθυρα είναι διαφορετικά, αλλά τα πάνελ του αμαξώματος είναι κοινά στις πλευρές όποτε είναι αυτό δυνατό.

Advertisement
Advertisement

Το Ami One ενσωματώνει συστήματα ψυχαγωγίας και πλοήγησης ενός smartphone, του οποίου η οθόνη εκτελεί εφαρμογές μέσω φωνητικών εντολών. Τα παράθυρα είναι είτε ανοιχτά είτε κλειστά, όχι ηλεκτρικά και η οροφή διπλώνει χειροκίνητα σαν 2CV. Σύμφωνα με τον CEO της Citroen, Linda Jackson, αν και το Ami One δεν αναφέρεται στην παραγωγή, διερευνάται αυτό το ενδεχόμενο, δεδομένου ότι ο αριθμός των αγοραστών στη συγκεκριμένη κατηγορία μειώνεται. “Αν δείτε το μέγεθος της κατηγορίας θα καταλάβετε, το αγοραστικό κοινό μετατοπίζεται σε B-segment και B-SUV, γι αυτό το λόγο δεν θα αντικαταστήσουμε άμεσα το C1”, τόνισε. “Ποια είναι η εξέλιξη; Μιλάμε για αστικές περιοχές και ανταλλαγή αυτοκινήτων. Οτιδήποτε όχημα για τις πόλεις σημαίνει ηλεκτρικό. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα της κατηγορίας Α. Ίσως είναι το Ami One”. Σημειώστε εδώ πως το Ami One δεν θα είναι απλώς στατικό στο περίπτερο της Citroen στη Γενεύη, αλλά θα κινείται μάλιστα γύρω από το περίπτερο.