Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Hybrid hypercar από τη Lamborghini

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Hybrid hypercar από τη Lamborghini

ΝΕΑ

Νέο Hybrid hypercar από τη Lamborghini

ΝΕΑ

Η Lamborghini φέρεται να άρχισε να δείχνει την επόμενη υπερκατασκευή της κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων κλειστού τύπου, και για πρώτη φορά, ένας από τους κινητήρες παραγωγής της εταιρείας θα υιοθετήσει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Η Lambo καλεί το νέο επίτευγμα LB48H και φαίνεται πως μοιάζει με το πρωτότυπο Terzo Millennio. Ο Ιταλός κατασκευαστής σκοπεύει να κατασκευάσει 67 από αυτά σε τιμή 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ενώ τα στοιχεία είναι ελάχιστα προς το παρόν, λέγεται πως προσεχώς θα διαρρεύσουν περισσότερες πληροφορίες. Η Lambo σκοπεύει να δείξει ξανά το υπέρ-αυτοκίνητο τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Τόκιο. Ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini Maurizio Reggiani, έχει ήδη υπαινιχθεί τι να περιμένουμε από το υβριδικό hypercar. Ένας τοποθετημένος στο κέντρο V12 συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ο οποίος παρέχει πρόσθετη ώθηση. Το τρέχον κιβώτιο ταχυτήτων μονού συμπλέκτη θα είναι σε θέση να χειριστεί τα νέα ειωθότα. Η εταιρία θεωρεί τα υβριδικά συστήματα ως την ιδανική λύση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή προκειμένου να δημιουργήσει ένα όχημα με εμπνευσμένο ήχο που να προκαλεί δέος, αλλά παράλληλα να συμμορφώνεται με τους μελλοντικούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, η ηλεκτροδότηση θα προσθέσει επιπλέον ισχύ.

Δεν νομίζω ότι η τεχνολογία για μια πλήρως ηλεκτρική Lamborghini θα είναι έτοιμη μέχρι το 2026“, δήλωσε ο Reggiani τον Απρίλιο. “Τα υβριδικά είναι ένα βήμα προς τα εκεί“. Η τρέχουσα τεχνολογία της μπαταρίας δεν ήταν ακόμη έτοιμη να δημιουργήσει ένα EV supercar, κατά τη γνώμη του.

Advertisement
Advertisement

Lamborghini-terzo-millennio-tsiro-530

Χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο Terzo Millennio ως σημείο εκκίνησης για το πρώτο υβριδικό hypercar της Lamborghini, η φίρμα κοιτάζει κατευθείαν στο μέλλον. Με ένα όνομα που σημαίνει «τρίτη χιλιετία», οι σχεδιαστές το δημιούργησαν μια sci-fi εκτέλεση με το αμάξωμα να χρησιμοποιεί ανθρακονήματα. Η εταιρία τοποθέτησε ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό. Επιπλέον, οι αισθητήρες αναλαμβάνουν να ενημερώνουν για τα πάντα. Με την εμφάνιση του υβριδικού hypercar, έχει έρθει ο καιρός κάποιες αρκετά καινοτόμες ιδέες να έρθουν στο προσκήνιο.