Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Focus ST Wagon με έως και 280 ίππους

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Ford Focus ST Wagon με έως και 280 ίππους

ΝΕΑ

Νέο Ford Focus ST Wagon με έως και 280 ίππους

ΝΕΑ

H Ford εντάσσει στη γκάμα του Focus την πιο σπορτίφ στέισον έκδοσή του, με το νέο Focus ST wagon να έρχεται για να συνδυάσει την πρακτικότητα με τις δυναμικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Focus ST Wagon χρησιμοποιεί για την κίνησή του τα δύο διαθέσιμα μοτέρ που υπάρχουν και στο 5θυρο Focus ST, τον 2,3 λίτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα των 280 ίππων και τον 2λιτρο EcoBlue turbodiesel των 190 ίππων.

Και στις δύο εκδόσεις του το νέο σπορ μικρομεσαίο στέισον συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ειδικά για τη βενζινοκίνητη έκδοση υπάρχει επιλογή και για 7άρι αυτόματο.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η Ford δεν ανακοινώνει τα νούμερα των επιδόσεων του νέου μοντέλου, όμως αυτά αναμένεται να είναι λίγο πιο αργά σε σχέση με εκείνα του 5θυρου (π.χ. 0-100 km/h το 5θυρο βενζινοκίνητο Focus ST έχει κάτω από 6,0 δευτερόλεπτα).

Φυσικά, η νέα έκδοση στέισον του μοντέλου θα διατηρήσει στοιχεία που υπάρχουν και στο χάτσμπακ, όπως το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, το rev-match του κιβωτίου και τα κατ’ επιλογή προγράμματα οδήγησης, ενώ αναμένουμε μια ανάρτηση με σπορ ρύθμιση και φρένα με μεγαλύτερους δίσκους.

Advertisement

Στο κομμάτι της αισθητικής, η Ford ενισχύει την εμφάνιση του μοντέλου με μεγαλύτερους τροχούς-νέες ζάντες, διπλές πίσω εξατμίσεις με διαχύτη, πίσω αεροτομή, αλλά και στο εμπρός μέρος, πιο σπορ μάσκα και προφυλακτήρα.

Για το εσωτερικό, η Ford δεν αναφέρει στοιχεία ούτε δίνει στη δημοσιότητα κάποια φωτογραφία του, τονίζει όμως πάντα την πρακτικότητα του πορτ-μπαγκάζ, ιδίως με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες.

Advertisement