Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Ford Focus ST χωρίς καμουφλάζ

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Ford Focus ST χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Το νέο Ford Focus ST χωρίς καμουφλάζ

ΝΕΑ

Καθώς πλησιάζει τη στιγμή της επίσημης παρουσίασης της σπορ έκδοσης ST του νέου Ford Focus ο φακός συνέλαβε ένα από τα αυτοκίνητα δοκιμών χωρίς καθόλου καμουφλάζ.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σαφώς πρόκειται για ένα από τα μοντέλα που περιμένουμε με ανυπομονησία ύστερα από τις εξαιρετικές εντυπώσεις που μας έχουν αφήσει οι απλές εκδόσεις του Ford Focus. Η στιγμή της αποκάλυψης του ST φαίνεται πως δεν είναι μακριά καθώς το αυτοκίνητο κυκλοφορεί πλέον χωρίς καμουφλάζ στους δρόμους του Nurburgring όπου ως συνήθως γίνονται οι περισσότερες δοκιμές εξέλιξης.

Στις φωτογραφίες φαίνεται πως το ST θα συνοδεύεται από ένα πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων που περιλαμβάνει πίσω αεροτομή οροφής, και πλαϊνές ποδιές ενώ το σπορ μοντέλο φορά και μεγαλύτερες ζάντες.

focus_st_083456765harpi640

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την απόδοση το ST θα έχει φυσικά την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που συνοδεύει τις πιο δυνατές εκδόσεις του Focus, με σφικτές ρυθμίσεις αλλά και μειωμένο ύψος από το έδαφος. Η ισχύς θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από έναν 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα ενώ υπάρχει ενδεχόμενο και για μια πιο ήπια έκδοση του γνωστού 2.3 EcoBoost που υπήρχε στο προηγούμενο RS. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στους 250-280 ίππους όπως και στην πλειοψηφία των άμεσων ανταγωνιστών.

Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται μέσα στο 2019 αλλά όχι κοντά στις αρχές καθώς δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μεταξύ των μοντέλων της Ford στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

focus_st_083456765harpi640_1