Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο για την Jaguar Land Rover

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο εργοστάσιο για την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Νέο εργοστάσιο για την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Με αργά και σταθερά βήματα η βρετανική εταιρία με ινδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, εξαπλώνει το δίκτυο παραγωγής της με νέες μονάδες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ενώ η Jaguar Land Rover βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κατασκευή αυτοκινήτων στην μονάδα της Magna Steyer στην Αυστρία, παράλληλα προγραμματίζει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Σλοβακία ή στην Πολωνία. Η επιλογή θα γίνει στους επόμενους μήνες καθώς η JLR θέλει μέχρι το 2019 να έχει ξεκινήσει να παράγει περίπου 350.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Janusz Piechocinski θα κάνει ότι είναι δυνατό για να συμφωνήσει στην μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ αυτοκινητοβιομηχανία στην χώρα του.

Υπενθυμίζεται πως η JLR έχει ήδη θέσει σε λειτουργία από τον Οκτώβριο το εργοστάσιο της στην Κίνα με ετήσια παραγωγή στις 130.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Από το νέο έτος θα εγκαινιαστεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Βραζιλία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο και εργοστασίου στο Μεξικό, ενώ η απόφαση για την κατασκευή μονάδας και στις ΗΠΑ θα έχει ληφθεί έως το 2018. Όπως φαίνεται η JLR πάει από τα καλό στο καλύτερο, κάτι αναμενόμενο για δύο εταιρίες που κατασκευάζουν όμορφα σπορ και μπάνικα SUV με τα σήματα της Jaguar και της Land Rover, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement