Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο ερευνητικό κέντρο αυτόνομης οδήγησης της Audi

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο ερευνητικό κέντρο αυτόνομης οδήγησης της Audi

ΝΕΑ

Νέο ερευνητικό κέντρο αυτόνομης οδήγησης της Audi

ΝΕΑ

H Audi εγκαινιάζει στη Silicon Valley της Καλιφόρνια ένα νέο κέντρο R&D, το οποίο θα εξελίσσει νέας αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο κέντρο είναι και το πρώτο παγκοσμίως που θα επικεντρώνεται στην κατασκευή τόσο του hardware, όσο και του λογισμικού των συστημάτων υποβοήθησης, αποκλειστικά για μοντέλα της αμερικάνικης αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία προηγμένων αυτοματοποιημένων συστημάτων επιπέδου 2 και πάνω, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. «Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία πρόοδο των τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού στις ΗΠΑ, είναι σημαντικό για την φίρμα από το Ίγκολσταντ να διαθέτει κορυφαίες τεχνολογίες», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος. «Προσπαθούμε να φέρουμε στην Καλιφόρνια 60 εξειδικευμένους τεχνικούς για να αναπτύξουμε νέες λειτουργίες, ειδικά για τις ανάγκες των πελατών της Audi Αμερικής».

Όσο για το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό, θα είναι ένα ειδικά τροποποιημένο Q7. Το συγκεκριμένο SUV θα διαθέτει αρκετούς αισθητήρες στην οροφή του, όπως και έναν κωδικό QR που συνδέεται με μία ιστοσελίδα που δείχνει τις τελευταίες αυτοματοποιημένες ανακαλύψεις και εξελίξεις στην οδήγηση. Ο στόλος των συγκεκριμένων μοντέλων θα χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση δεδομένων και την ανάπτυξη διαφόρων λειτουργιών και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού τα οποία θα λανσαριστούν μέχρι το 2023.