Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Citroen Berlingo

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Citroen Berlingo

ΝΕΑ

Νέο Citroen Berlingo

ΝΕΑ

Η επιβατική έκδοση του νέου Citroen Berlingo, είναι εδώ για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο με όλες τις σύγχρονες εφαρμογές, αλλά και τις έξυπνες λύσεις σε ότι αφορά τους χώρους για τους επιβάτες, τα αντικείμενα και τις αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

 

To Berlingo αποτελεί ένα αυτοκίνητο ορόσημο, το οποίο ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία Ludospace πριν από 23 χρόνια καινοτομώντας με την πρωτοπορειακή του του σχεδίαση και τα στοιχεία πρακτικότητας και λειτουργικότητας που προσέφερε. Αυτά το έχουν καθιερώσει ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen Berlingo πρωτοεμφανίστηκε το 1996 και έκτοτε η παραγωγή του έχει ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια μονάδες. Τώρα, στην τρίτη γενιά της επιβατικής εκδοχής του, το μοντέλο της Citroen προσφέρει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μία νέα διάσταση στον τομέα των αυτοκινήτων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες. Προσφέρεται σε δύο μήκη αμαξώματος (Medium & Extra Large, με 5 ή 7 θέσεις), ενώ οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού είναι απεριόριστες.

Η τρίτη γενιά του Citroen Berlingo επιβεβαιώνει την εταιρική δέσμευση «Inspired By You» απαντώντας στις απαιτήσεις των πελατών που αναζητούν ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου το οποίο χαρακτηρίζεται από: Μοντέρνα σχεδίαση, κορυφαία άνεση, πολυχρηστικότητα, λειτουργικότητα και φυσικά τεχνολογίες αιχμής.

Advertisement

Στα χαρακτηριστικά της εμφάνισης ξεχωρίζει το εμπρός μέρος με την φωτεινή υπογραφή (τα διπλά φωτιστικά σώματα) ενώ το ψηλά τοποθετημένο καπό και οι μυώδεις γραμμές τονίζουν την στιβαρότητα και τον δυναμισμό του αμαξώματος.

Ο μοντέρνος χαρακτήρας του αυτοκινήτου, εκφράζεται μέσα από 8 χρώματα αμαξώματος και 2 Color Packs με διακοσμητικές χρωματικές ενθέσεις σε χρώμα Λευκό η Πορτοκαλί στα πλαϊνά προστατευτικά Airbump και στους προβολείς ομίχλης.

Advertisement

Ο Crossover χαρακτήρας του νέου Citroen Berlingo τονίζεται από τις μπάρες οροφής και το πακέτο XTR με τις προστατευτικές ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης (επενδύσεις, color pack, ζάντες κτλ).

H έκδοση Multispace είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών με ένα και μόνο αυτοκίνητο. Με τη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και διασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό βάρος, αλλά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, το νέο Citroën Berlingo στην επιβατική του εκδοχή, προσφέρει πολύ δυναμική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση.

Advertisement

Οι επιβάτες του Berlingo με το πρώτο άνοιγμα των θυρών αντιλαμβάνονται οπτικά τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν το φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό με τους αποθηκευτικούς χώρους (28 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι, χωρητικότητας έως 186 λίτρα).

Η πρόσβαση στο εσωτερικό για τους πίσω επιβάτες γίνεται εύκολα χάρη στις μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πόρτες (οι οποίες πλέον διατίθενται και με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα), ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εύκολα προσβάσιμος χάρη στην μεγάλη πίσω μονή πόρτα η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ανοιγόμενο τζάμι.

Το νέο Citroën Berlingo προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης και πολυχρηστικότητας στο εσωτερικό καθώς διαθέτει: Τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα ίδιου πλάτους με δυνατότητα αφαίρεσης και πλήρους αναδίπλωσης στην δεύτερη σειρά επιβατών. Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού, το οποίο δημιουργεί μια ενιαία και επίπεδη επιφάνεια στο εσωτερικό μήκους 2,7μ στην έκδοση M και 3,0μ στην έκδοση XL, δίνοντας την δυνατότητα μεταφοράς μακριών αντικειμένων. Δύο ανεξάρτητα και αφαιρούμενα καθίσματα στην τρίτη σειρά επιβατών με δυνατότητα επιμήκους ρύθμισης κατά 130χιλ. (Προαιρετικός εξοπλισμός στην έκδοση M και βασικός εξοπλισμός στην έκδοση XL).

Βασικό χαρακτηριστικό του κορυφαίου επίπεδου πρακτικότητας που προσφέρει το νέο Berlingo, αποτελεί η πολυχρηστική γυάλινη οροφή Modutop η οποία διαθέτει 92 λίτρα αποθηκευτικών χώρων χάρη στην κεντρική αποθηκευτική κονσόλα οροφής και τον εύκολα προσβάσιμο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος της οροφής.

Οι έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις ολοκληρώνονται από την κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, τα δύο ντουλαπάκια συνοδηγού εκ των οποίων το Top Box επιτρέπει την φύλαξη ενός laptop 15”, αποθηκευτικό χώρο πάνω από τον πίνακα οργάνων και αποθηκευτικούς χώρους στο πάτωμα της δεύτερης σειράς επιβατών.

Στον τομέα της ασφάλειας το νέο Berlingo διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στον βασικό εξοπλισμό όλης της προϊοντικής γκάμας:  Active Safety Brake, Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι τα 85 χλμ),  Collision Warning Alert, Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, Lane Keeping Assist, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (από 65 έως 180 χλμ), Traffic Sign Recognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας, Coffee Break Alert, Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται: Adaptive Cruise Control, Προσαρμοζόμενος Ρυθμιστής και Περιοριστής ταχύτητας (εκδόσεις EAT8), Driver Attention Alert, Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού, Extended Traffic Sign Recognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφoρίας (STOP, Απαγορευτικό Εισόδου/Προσπέρασης), Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων, Σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας και Σύστημα Grip Control με Hill Assist Descent.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το νέο Berlingo Multispace διαθέτει μεταξύ άλλων: Έγχρωμη οθόνη αφής 8”, Σύστημα Mirror Screen με λειτουργία Mirror Link®, Apple CarPlayTM και Android Auto, Σύστημα 3D Navigation,  Connect Box: Σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας, Σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου

Η κίνηση για το Berlingo έρχεται με τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, προδιαγραφών Euro 6.2, ιπποδυνάμεις από 75 ως 130 ίππων και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 5 η 6 σχέσεων καθώς και αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων (ΕΑΤ8), προσφέροντας άριστη ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων.

Οι τιμές του νέου Citroen Berlingo Multispace, ξεκινούν από τα 17.450 ευρώ (έκδοση Live 1200 κ.εκ. βενζίνη 110 ίπποι). Το νέο Citroën Berlingo Multispace διατίθεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.