Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi E-Tron S με 503 ίππους

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi E-Tron S με 503 ίππους

ΝΕΑ

Νέο Audi E-Tron S με 503 ίππους

ΝΕΑ

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν αν επιθυμούν την πρόσθετη απόδοση στο κομψό E-Tron ή το κομψότερο E-Tron Sportback. Το Audi E-Tron S και το εμπνευσμένο coupe E-Tron S Sportback δυναμώνουν τα SUV της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτά τα μοντέλα αποδίδουν 503 ίππους και 973 Nm ροπής (για 8 δευτερόλεπτα σε λειτουργία overoost), αντί των 407 ίππων και 664 Nm ροπής. Η πρόσθετη ισχύς των εκδόσεων του E-Tron S προέρχεται από την προσθήκη ενός ακόμη ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, συνολικά είναι τρεις. Το ζευγάρι των ηλεκτροκινητήρων στο πίσω τμήμα επιτρέπει επίσης τη διαμόρφωση της ροπής. Κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης, οι δύο κινητήρες στο πίσω μέρος οδηγούν αποκλειστικά το crossover. Ο εμπρός μπαίνει στο παιχνίδι μόνο όταν ο οδηγός ζητήσει την πρόσθετη ισχύ ή αν οι πίσω τροχοί χάσουν την πρόσφυση. Στο πρόγραμμα S με όλους τους κινητήρες σε ισχύ, τα μοντέλα E-Tron S χρειάζονται μόλις 4,5 δευτερόλεπτα για να φτάσουν από στάση στα πρώτα 100 km/h. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η Audi δεν ανακοίνωσε την συνολική αυτονομία για τα νέα μοντέλα S. Έχουν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας με το βασικό μοντέλο με συνολικά 95 κιλοβατώρες και 86,5 kWh. Οι εκδόσεις S είναι επίσης εξοπλισμένες με ρυθμιζόμενη αερανάρτηση. Ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης, το σύστημα μπορεί να αλλάξει το ύψος της διαδρομής έως και 76 χιλιοστά. Εξωτερικά δεν υπάρχουν πολλά που να διαφοροποιήσουν τα μοντέλα S από τις υπάρχουσες εκδόσεις. Υπάρχει ένας νέος εμπρός προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισόδους αέρα όπως επίσης και ένας νέος διαχύτης στο πίσω μέρος. Τα φτερά είναι ευρύτερα κατά 23 χιλιοστά. Η Audi χρησιμοποιεί τροχούς στάνταρ 20 ιντσών, ωστόσο, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν διάσταση έως 22 ίντσες. Στο εσωτερικό, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα είναι στάνταρ και τα εμβλήματα S κοσμούν την καμπίνα. Ως επιλογές, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν θέσεις με παχύτερα στηρίγματα ή αεριζόμενα καθίσματα με διάτρητο δέρμα.

Η Audi δεν έχει δώσει ακόμη τιμές ή πληροφορίες παράδοσης για τα μοντέλα E-Tron S. Κρίνοντας από το υπόλοιπο της γκάμας, είναι ασφαλές να συμπεράνουμε λίγο πιο υψηλές τιμές σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις.