Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες plug-in υβριδικές Mercedes-Benz GLA και CLA

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέες plug-in υβριδικές Mercedes-Benz GLA και CLA

ΝΕΑ

Νέες plug-in υβριδικές Mercedes-Benz GLA και CLA

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz διευρύνει την γκάμα των ηλεκτροποιημένων μοντέλων EQ Power παρουσιάζοντας τις plug-in υβριδικές GLA και CLA.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες εκδόσεις EQ είναι εφοδιασμένες με την τρίτη γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος της Mercedes που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων με τη συνολική απόδοση του συστήματος να φθάνει τους 218 ίππους και τα 45,9 χλγμ. Η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα γίνεται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 15,6 kWh η οποία και προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 60 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις η ταχύτερη CLA 250 e επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,8’’ και φθάνει τα 240 χλμ./ώρα, ενώ η shooting brake εκδοχή της χρειάζεται 6,9΄΄ και φθάνει τα 235 χλμ./ώρα και τέλος η βαρύτερη GLA 250 e κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,1’’ με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας σε οικιακό wallbox των 7.4 kW χρειάζεται περίπου 1ώρα και 45 λέπτα για να φθάσει από το 10% σε πλήρη φόρτιση ενώ με ταχυφορτιστή 24 kW η φόρτιση από το 10-80% χρειάζεται 25 λεπτά. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα πως η τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος έχει ειδική χωροταξική μελέτη ώστε να επηρεάζει ελάχιστα την χωρητικότητα του πορτπαγκάζ σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα. Η έναρξη των παραγγελιών των νέων υβριδικών μοντέλων θα γίνει μέσα στην άνοιξη.