Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Audi A1 αποκαλύπτει την εμφάνισή του

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέας γενιάς Audi A1 αποκαλύπτει την εμφάνισή του

ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Audi A1 αποκαλύπτει την εμφάνισή του

ΝΕΑ

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση, και το Audi A1 είναι έτοιμο να φορέσει τη νέα του ενδυμασία, η οποία θα του δώσει παραπάνω πόντους στη μάχη της κατηγορίας των premium σουπερμίνι. Ήδη τα πρώτα μοντέλα βρίσκονται σε διαδικασία δοκιμών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου A1 είναι η υιοθέτηση στοιχείων από μεγαλύτερα μοντέλα της Audi, όπως η εμπρός γρίλια Singleframe, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ στο μοντέλο των φωτογραφιών διακρίνεται το πίσω σπόιλερ οροφής, τα πλαϊνά skirts και ο πίσω διαχύτης. Εκτός από το πιο επιθετικό στυλ, το γερμανικό μοντέλο θα διαθέτει νέας σχεδίασης καθρέπτες, ενώ θα λείπει το παράθυρο της κολόνας C, μία κίνηση που αποσκοπεί κυρίως στον περιορισμό του κόστους.

2019-audi-a1-spy-photo (1)-chariatis-530

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σχετικά με το εσωτερικό. Εικάζεται πως το νέο A1 θα διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά και θα είναι εξοπλισμένο με τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης, αλλά και με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Τα κυριότερα σημεία θα περιλαμβάνουν τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα ψυχαγωγίας MMI με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Advertisement

2019-audi-a1-spy-photo (2)-chariatis-640

Κάτω από το καπό, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει μία ποικιλία υπερτροφοδοτούμενων 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων.Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά οι αναφορές υποδηλώνουν ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει τον TFSI 1,4 λίτρων με τρεις διαφορετικές ιπποδυνάμεις (125 PS, 150 PS και 190 PS), τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρων με 155 PS, καθώς και έναν τετρακύλινδρο TSFI 2,0 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 252 PS, στην έκδοση S1 και 300 PS  στην κορυφαία RS1. Το νέο Audi A1 θα λανσαριστεί στα τέλη του 2018, ενώ η επίσημη αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement