Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα V8 «καρδιά» για τη Mustang

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα V8 «καρδιά» για τη Mustang

ΝΕΑ

Νέα V8 «καρδιά» για τη Mustang

ΝΕΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ford έχει πατεντάρει ένα νέο V8 μηχανικό σύνολο, το οποίο συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, βάζοντας έτσι τις βάσεις για το μέλλον και διάφορες εκδόσεις τόσο στα επαγγελματικά F-Series, όσο και σε μία πιθανή τετρακίνητη Mustang.

Advertisement
Advertisement

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο θερμικός κινητήρας θα μεταφέρει την ισχύ του στους πίσω τροχούς, με τους ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα να κινούν τους εμπρός. Έτσι, εκτός από μία εναλλακτική τετρακίνηση, η συγκεκριμένη διάταξη θα προσφέρει και σημαντική αύξηση στην ιπποδύναμη. Όπως εξηγεί η Ford, τα μέχρι τώρα γνωστά μας τετρακίνητα μοντέλα χρησιμοποιούν τον παραδοσιακό τρόπο μετάδοσης της ισχύος σε όλους τους τροχούς. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, στην περίπτωση των οχημάτων με μικρότερο ωφέλιμο χώρο για τη μετάδοση. Λύση αποτελεί η υιοθέτηση του νέου μηχανικού συνόλου, λόγω των περιορισμένων διαστάσεών του.

Advertisement
Advertisement

Η ίδια πατέντα προτείνει επίσης την ενσωμάτωση της μονάδας που περιλαμβάνει τη μίζα και τη γεννήτρια. Αυτό θα βοηθήσει στην παραγωγή  ηλεκτρικής ενέργειας για τους κινητήρες αλλά και στη μείωση των ηλεκτρικών φορτίων στη μπαταρία. Με βάση τα παραπάνω, η συγκεκριμένη πατέντα μπορεί να τοποθετηθεί σε πισωκίνητο μοντέλο, με πολλές πιθανότητες αυτό να είναι η νέα υβριδική Mustang, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι πιο επίσημο, αν και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η «οικολογική» βερσιόν του pony-car θα συνεχίσει να φορά τον τετρακύλινδρο EcoBoost των 2,3 λίτρων, με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι τοποθετημένος ανάμεσα στη θερμική μονάδα και το κιβώτιο.